John uit de kleren voor een rookvrij India

 JOHN  ABRAHAM 

In zijn nieuwe film ‘No Smoking' speelt Abraham een kettingroker die zijn verslaving probeert te overwinnen. Voor de Bollywoodster was het niet moeilijk om zich in te leven in zijn karakter. John heeft jaren lang zelf gerookt, maar besloot een aantal jaren geleden om gezonder te gaan leven. Door de film ‘No Smoking' wil hij de Indiase jeugd waarschuwen voor de nare verslaving. Niet geheel onbelangrijk is dat John niet alleen zijn acteerprestaties bloot geeft in deze film. Geruchten gaan dat hij uit de kleren gaat in een van de laatste scènes. Zelfs als je al lang door hebt dat roken slecht voor je is, kijken dus die film! 

Naakt of niet naakt India hangt aan de lippen van elke Bollywoodster. Dat heeft niet altijd het gewenste effect. Acteurs zijn tenslotte ook maar mensen.   Sanjay Dutt wordt bijvoorbeeld van illegaal wapenbezit beschuldigd. Op het moment is hij vrij op borg, maar Dutt heeft een straf van zes jaar boven zijn hoofd hangen. Salman Khan maakte het nog bonter door in een dronken bui achter het stuur te kruipen. Zijn roekeloze rijgedrag koste het leven van een dakloze man. Hij lag op de stoep te slapen waar een dronken Salman zijn auto parkeerde. John Abraham gebruik zijn roem gelukkig iets verstandiger.

Lees ook:Rokers volgens onderzoek in India niet geliefd
Lees ook:Bollywoodster hoort vandaag zijn vonnis
Lees ook:Sanjay Dutt’s politieke ambities gaan in rook op
Lees ook:Indiase Bipasha Basu verkozen tot mooiste vrouw van Azië
Lees ook:Sanjay Dutt voor zes jaar de gevangenis is

5 reacties op “John uit de kleren voor een rookvrij India

  1. Laura

    Ik vind het erg belangrijk dat er films worden gemaakt over rookverslaving! Jongeren moeten gewaarschuwd worden voor de gevolgen van de verslaving. Tabak is verantwoordelijk voor duizenden doden per jaar! Als deze hunk, die voor velen een ‘voorbeeldfunctie’zal vervullen, mij zou vragen een sigaret te weigeren zou ik daar geen seconde over na hoeven denken! En met mij waarschijnlijk velen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sen

    @laura: Bah wat een betutteling weer. Jongeren weten heel goed wat de risico’s van tabak zijn. De rest van je redenatie volg ik ook niet helemaal… Als deze hunk jou zou vragen om eens zo’n lekkere sigaret te proberen zou je dat dus ook doen ??

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jenny

    Ik ben het wel met je eens Sen. Ik denk ook niet dat de makers van deze film de bedoeling hebben te informeren. Volgens mij willen ze gewoon een succes film om veel geld te verdienen. Toch zullen er wel jongeren zijn die door deze films niet zullen gaan roken. En dat is dan weer mooi meegenomen (zegt een rokende) :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sen

    Beste Jenny, wat mij betreft mag iedereen zelf weten of hij rookt, drinkt, te veel eet, te weinig eet etc. (Mits anderen daar geen last van hebben, dat spreekt voor zich) De opmerking dat dat mooi meegenomen is laat ik dan ook graag voor jou rekening. De vraag is hoeveel invloed de populaire cultuur daar op uit kan oefenen? Of eigenlijk: Beïnvloed de populaire cultuur de jeugd, of is het andersom ?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Meral

    Ik heb pas de trailer van de film gezien en ik moet zeggen dat John hierin het enige mooie is!Erg apart verhaal!Maar we merken wel hoeveel invloed het heeft als het eenmaal uit is. Wel raar om te zeggen dat zo’n film invloed gaat hebben op het rookgedrag van mensen, ik geloof daar niet in!
    Om te reageren op Sen: gaat de populaire cultuur niet samen met de jeugd? Die kun je toch haast niet los van elkaar zien?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.