Indiase homo prins vertelt zijn levensverhaal op Amerikaanse televisie

 

Gay Scene?Indiase homo's leven vaak een teruggetrokken bestaan. Om als gelijke te kunnen deelnemen aan de maatschappij zijn zij gedwongen om hun seksuele voorkeur verborgen te houden. In India wordt nog niet geaccepteerd dat verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht geen keuze is. Het is dus bijzonder dat Prins Manvendra Singh Gohil openlijk zijn verhaal op Amerikaanse televisie vertelde aan Oprah.

  

Het frappante van de Indiase samenleving is dat mannen wel openlijk hand in hand over straat lopen. Zij zijn geen homo's, maar tonen wel in het openbaar affectie voor elkaar. Het gaat zelfs verder dan handen vasthouden. In Mumbai was ik dikwijls onder de indruk van de innig omarmde mannen die ik dagelijks tegen kwam. Dat wordt toegestaan, omdat op deze manier de plek van de vrouw wordt ingevuld.  Verliefde stelletjes zul je namelijk niet zo snel tegen komen. Dat kan weer niet, dus lopen mannen met elkaar over straat. Het is een rare tegenstelling van de Indiase cultuur dat het homo zijn nog zo gevoelig ligt.

Prins Manvendra komt zelf uit een vooraanstaande Koninklijke familie in Gujarat. Dat maakt zijn verhaal extra speciaal. Van hem werd natuurlijk verwacht dat hij voor een troonopvolger zou zorgen. Even was Singh Gohil ook getrouwd met een prinses, omdat hij ervan overtuigd was geraakt dat het de juiste keuze was. Aan Oprah vertelde hij hoeveel spijt hij heeft van het verdriet dat hij zijn ex-vrouw heeft aangedaan.  

Tegenwoordig zet de prins zich in voor HIV en AIDS bestrijding. In 2006 won hij zelfs de UNAIDS award voor zijn werk voor de homogemeenschap in Gujarat. Zijn conservatieve familie is op de hoogte van zijn voorkeur voor mannen en heeft zich daarbij neergelegd. Alleen zijn moeder heeft het er nog moeilijk mee en praat nauwelijks nog met haar zoon. Zijn volk vraagt om een troonopvolger. Daar heeft de moderne prins gelukkig ook een oplossing voor gevonden. Hij denkt erover om een zoon te adopteren die het voortbestaan van de Koninklijke lijn kan garanderen.

 

Lees ook:Bollywood komt uit de kast met ‘Dostana’
Lees ook:Obama en Oprah delen liefde voor Indiase goden
Lees ook:Obama belt met Singh
Lees ook:Sonia Gandhi start campagne in Gujarat
Lees ook:Stemming dagen voor de verkiezingen in Gujarat grimmig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.