Cricketcaptain Dhoni gaat de schoolbanken weer in

Na de Goden die in India met veel liefde vereerd worden komende cricketspelers. Ze worden beschouwd als een godsgeschenk en vaak gedragen ze zich daar ook naar. Hoe kan het ook anders, als je eenmaal deel uitmaakt van de meest lucratieve business van India, hoef je niet veel zorgen meer te maken over je financiële toekomst. Het bericht dat de cricketcaptain van internationale 20Twenty wedstrijden de schoolbanken weer in gaat heb ik daarom met veel verbazing gelezen. In plaats van het nieuws wat we altijd horen over feestende cricketspelers die teren op hun roem, geeft Dhoni het Indiase publiek een ander beeld van een succesvolle Indiase cricketer. 

 

De 27-jarig Mahendra Singh Dhoni, hoeft zich met zijn staat van dienst en potentie voor de toekomst geen zorgen meer te maken over zijn cricketcarrière, toch lijkt het hem een goed idee om zijn master in business te halen. De kranten schrijven hier vol enthousiasme dat Dhoni is toegelaten tot St. Xaviers college in Mumbai. Het zal hem echter niet makkelijk worden gemaakt. Naast het drukke schema en de vele verplichten die hij heeft als teamcaptain, vraag ik me af hoe hij ooit de schoolgangen gaat overleven. Indiërs zijn gek op hun idolen, samen met één naar school gaan levert vast hilarische taferelen op.

 

Het is een moedige stap van de sterspeler van het Indiase team. Hij laat de jeugd zien dat er meer is dan alleen cricket en een goede opleiding boven alles gaat. Op de televisie zijn de eerste spotjes al verschenen waar je Mahendra in de schoolbanken ziet plaats nemen.

Lees ook:Moet India vrezen voor de ontwikkelingen in Pakistan?
Lees ook:Elf cijfers de toekomst voor Indiase mobiel
Lees ook:Een week lang aandacht voor dochters
Lees ook:Mumbai rent voor vrede
Lees ook:Zo kom je van je olifantenpoep af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.