Een bedelaar met een goed gevulde beurs

Beggar's Hands, KovalamIk heb nog nooit geld gegeven aan een van de vele bedelaars die in deze stad leven. Uit principe niet, omdat ik geloof dat geld geven het verschijnsel in de hand werkt. Aan kinderen geef ik vaak water, kinderkoekjes ( waar ze dol op zijn) of wat anders lekkers. Ook let ik er op dat ik de producten open maak zodat ruilen voor geld geen optie is. Het is namelijk ongelofelijk  maar waar, er bestaan bendes die het geld aan het einde van de dag afpakken van de bedelaars. Bedelen is namelijk een lucratieve bezigheid.

Mohammed Jakir , een illegale immigrant uit Bangladesh weet zelf hoe rijk je kan worden van het bedelen. Terwijl hij dag in dag in Mumbai  smeekte voor geld, werd hij in zijn thuisland beschouwd als miljonair. Van het geld wat hij op straat ‘verdiende' kon hij met gemak zijn gezin van vijf kinderen onderhouden en zelfs wat geld naar Bangladesh sturen. Jakir was vooral geliefd onder gulle gevers, omdat hij geen handen meer heeft. Gehandicapte mensen halen inderdaad meer geld op, om die reden verminken lichamelijk gezonde bedelaars zich vaak.

Het lijkt hard, maar het beste voor de mensen zelf is om gewoon door te lopen. Zoals je nu weet schuilt er meer achter bedelende mensen dan je op het eerste oog ziet.

 

Lees ook:Bel als je een kind ziet bedelen in Delhi
Lees ook:Ervaar India terwijl je met me mee loopt
Lees ook:Label shoppen op de straten van Mumbai
Lees ook:Slumdog Millionair zorgt voor mega donatie Plan India
Lees ook:Na decennia weer treinverbinding tussen India en Bangladesh

3 reacties op “Een bedelaar met een goed gevulde beurs

  1. Sven

    Ja zoiets heb ik gelezen in een boek. (leuk boek by the way, ‘De ongelooflijke lotgevallen van een arme geluksvogel’ van Vikas Swarup)
    Er zijn ook bendes die zwerfkinderen houden in een soort tehuis die overdag moeten bedelen, en soms worden ze door die bendes verminkt zodat ze meer geld ophalen….

    ik ga trouwens donderdag naar India. Toch een groepsreis haha, amar als 17 jarige die nog nooit in India is geweest en ook de taal niet goed beheers leek het me verstandiger om met mijn vader zo’n groepsreis te maken. Ik heb er echt zin in!!!

    Groetjes Sven (die van het toetje Kulfi :P )

      /   Beantwoorden  / 
  2. Devi

    Hey Sven,

    Waar ga je precies heen en met wat voor organisatie? Er is niks mis met een georganiseerde reis. Het lijkt me in der daad juist de beste manier voor jou en je vader.

    Heel veel plezier! ( en nu kun je een echte kulfi proberen)

    Groeten Devi

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sven

    Hee Devi,

    de 23-daagse rondreis door India en Nepal, van Djoser. We beginnen in Delhi, en dan gaan we onderandere naar Jaipur, Agra, Varanasi, en Pokara en Chitwan en we eindigen in Kathmandu, en dan via Delhi en Londen weer naar Nederland.

    Dankjewel! en ik ga er zeker naar op zoek!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.