Geitenvlees het makkelijke stukje vlees van India

Het eten van geitenvlees wordt steeds populairder in het westen. Hier in India kan ik je zeggen is de geit al eeuwen één van de meest gegeten beestjes. Samen met kip is het een makkelijk stukje vlees wat zonder problemen zowel een Moslim als een Hindoe voorgeschoteld kan worden. Als je in Engeland een gerecht besteld met Mutton erin dan bestel je schapenvlees. Maak niet de fout om hetzelfde te verwachten in India. Hier krijg je een lekker stukje geit op je bord. Soms hoor ik Engelsen zeggen dat de Mutton hier zoveel beter smaakt dan in eigen land. Nou heb ik nog nooit schapenvlees gegeten, maar daar wordt over gezegd dat het een stuk droger is dan geitenvlees. De Mutton hier wordt vaak uren lang gekook in verschillende kruiden, waardoor het vlees zo wat van het bot valt als het op je bord ligt. Misschien is het even een drempel, maar geitenvlees is bijzonder smaakvol en echt een aanrader. Hoe het trouwens zit met schapenvlees in India weet ik niet. Gek genoeg heb ik nog nooit een schaap zien rondlopen in Mumbai.

Lees ook:India een paradijs voor vegetariërs
Lees ook:Mumbai in beeld: Jackfruit verkoper
Lees ook:Hockeybond India is te traag
Lees ook:Indiase kebab uit eigen keuken
Lees ook:Internationale dag van de vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.