Indiase kebab uit eigen keuken

Indiase kebab is vaak lamsvlees maar soms ook kip aan een spiesje. De verschillende soorten marinades houden het vlees heerlijk mals en zorgen voor heerlijke smaken. Ik hou ervan om verschillende de soorten te bestelen, maar mijn ogen zijn vaak groter dan mijn maag. Gelukkig zijn de stukjes gemarineerd vlees de volgende dag koud uit de koelkast op een stukje brood nog steeds heerlijk als lunch. Ik vond een goed maar simpel recept voor kebabs wat het beste werkt met lams of rundergehakt. Zodat je zelf thuis eens een Indiase kebab kan proeven. 

Doe de volgende ingrediënten samen in kom en kneed het tot een stevige massa. Door de groene peper wordt dit een scherpe kebab, mocht je daar niet van houden dan raad ik aan minder of zelfs geen peper toe te voegen. Het is ook van belang dat je alle kruiden erg fijn snijd, het vlees blijft zo makkelijker bij elkaar aan de stokjes. Dek de kom af en laat het mengsel twee uur in de koekast staan. Verdeel het vlees na twee uur gelijkmatig over de satéstokjes. De baktijd hangt een beetje af van de dikte van je kebabs, op de barbecue moet 10 minuten genoeg zijn. Als je de kebabs in de oven klaarmaakt zou ik regelmatig de stokjes in de gaten houden, 15 à 20 minuten op 200 graden raad ik aan.

Een frisse yoghurt saus en verse groente salade gaan goed samen met de Indiase kebabs.

Ingrediënten:

2 pond lams of rudergehakt

2 uien, fijn gesneden

½ kopje verse munt blaadjes, fijn gesneden

½ kopje koriander, fijn gesneden

1 eetlepel gember pasta

1 eetlepel gestampte groene peper

2 theelepels gemalen  komijn

2 theelepels paprikapoeder

1 thelepel cayenne peper

2 theelepels zout

¼ kopje olie

( Stokjes om de kebabs omheen te kneden)

Lees ook:De echte Indiase keuken komt niet uit een pakje
Lees ook:Klufi een traditioneel Indiaas toetje
Lees ook:Heel Nederland deze winter aan de Indiase thee
Lees ook:Mega wierookstokjes nieuwste hype
Lees ook:Mijn eerste Bombay Burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.