Laptop voor 16 Euro uit India

Na de goedkoopste auto  ter wereld heeft India nu ook de goedkoopste laptop ontwikkeld. De Sakshat laptop moet ongeveer 16 euro gaan kosten en is vooral bedoeld voor scholieren. De laptop beschikt over 256 mb geheugen en wifi. Het demonstreert hoe de geschoolde bovenlaag van de Indiase bevolking de onderlaag meer en meer kan bedienen.

 Er wordt in dit land altijd gesproken over het gat dat tussen deze twee groepen bestaat en steeds groter wordt. Door dit soort uitvindingen wordt het gat steeds vaker overbrugd. Tata maakt de Nano om er voor te zorgen dat ook minder bedeelde gezinnen veilig vervoerd kunnen worden. De Sakshat moet er voor zorgen dat leerlingen op het platteland ook contact kunnen maken met de rest van de wereld doormiddel van E-learning.

Misschien krijgt de eerste president van India decennia na zijn dood toch nog gelijk. Nehru stak grote bedragen in de bouw van universiteiten en technologie instituten, omdat hij geloofde in de kracht van goede scholing. De ontwikkeling van het platteland is onder Nehru echter nooit ver gekomen waardoor de bovenlaag zich snel ontwikkelde en er miljarden op het platteland achter bleven. Werknemers van dezelfde instellingen die Nehru heeft opgezet kunnen nu door slimme uitvindingen de achtergebleven groep een zetje te geven.

Lees ook:118de verjaardag van India’s eerste president Nehru
Lees ook:Ook in India dreigend tekort aan vrouwen
Lees ook:Tata Nano eindelijk in de verkoop
Lees ook:Tata Nano eind maart op de markt
Lees ook:Bush: India verantwoordelijk voor stijgende voedselprijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.