Ook in India dreigend tekort aan vrouwen

How to be an Indian Women

In China hebben ze door de éénkindpolitiek al langer met dit probleem te maken. In een aantal Indiase staten dreigt nu ook een tekort aan meisjes te ontstaan. Het ongelofelijke aantal van honderdduizend meisjesfoetussen sterven elk jaar in India. Dat zijn de gevallen die bekend worden gemaakt, het werkelijke aantal zal nog wel iets hoger liggen.

 

In de staten Rajastan, Punjab, Haryana en delen van Delhi wordt het verschil in aantal tussen jongens en meisjes steeds groter. Het wordt daardoor voor de jongens steeds lastiger om een vrouw te vinden. Niet trouwen is bijna ondenkbaar in de Indiase samenleving. Het komt nog steeds voor dat meisjesfoetussen geaborteerd worden. De meisjes die het wel redden overleven de eerste maanden vaak niet. Slechte voeding en zorg zijn daar de oorzaak van.

Minister voor de ontwikkeling voor vrouw en kind Renuka Chowdhary, wil op verschillende manieren zorgen voor meer vrouwen in India. Door het pensioen te verhogen hoopt ze dat het krijgen van een dochter niet meer een financiële strop betekent op latere leeftijd. Jongens kunnen immers voor hun ouders zorgen als ze ouder zijn, meisjes gaan trouwen en kosten dus een bruidsschat. Verder wil mevrouw Chowdhary dat de regering de kinderen dagelijks van voedsel voorziet op school.

Er moet iets gedaan worden voordat het tekort aan vrouwen een landelijk probleem wordt. De ambitieuze plannen van Chowdhary zijn een goed begin. De gunstige economische tijden helpen een handje mee. Door een groeiende economie stijgt het gemiddeld inkomen langzamerhand in India. Een hoger inkomen betekent toegang tot betere zorg en een mooie bruidsschat. Maar het platteland moet dan meer gaan profiteren van de economische bloei. Meisjes hebben daar nog de minste kans van overleven.

Lees ook:Kinderarbeid nog aan de orde van de dag
Lees ook:Dorp in Tamil Nadu huwelijkt kikkers uit
Lees ook:Verscholen kinderarbeid aan de orde van de dag
Lees ook:Zelfs wetenschap vraag zich af waarom India slecht presteert
Lees ook:De mythe van de dronken olifant

2 reacties op “Ook in India dreigend tekort aan vrouwen

  1. Sahib

    Niet alleen in India, hier in Nederland is ook een tekort aan indiase schone….

      /   Beantwoorden  / 
  2. Devi

    Tenminste een toch….haha heb je mijn foto niet zien staan Sahib?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.