Een straatkat genaamd Benji

IMG_1841 by you.Ik ben geen fan van huisdieren hier in India. De insecten, reptielen en ander gespuis houden je wat mij betreft genoeg bezig. Daarnaast is het voor expats zoals ik totaal onzinnig om je te binden aan een dier voor langere tijd als je niet eens zeker weet hoe lang je zelf zult blijven. Dat gezegd hebbende moet ik bekennen dat ik sinds een paar weken zelf een huisdier heb. Het is geen insect of ander griezelig beest, maar een heuse knuffel kat genaamd Benji.

 

Je komt hier dagelijks allerlei straatkatten tegen, soms op onvoorziene momenten komt je ook hun baby's tegen. Hoe verleidelijk het ook is om zo'n lieve kitten van de straat te redden, ik heb het nog nooit gedaan. Je moet realistisch blijven met dit soort dingen, ongeacht wat je hart je ingeeft. Je kunt al die miljoenen katten die hier leven namelijk niet redden. Maar goed ik heb dus nu wel een originele straatkat rond paraderen in mijn appartement. Niet ik, maar een andere expat heeft daar voor gezorgd. Zijn verhaal demonstreert maar weer eens waarom ik ook al weer tegen huisdieren in India ben.

Mijn knuffel kat werd 25 dagen oud gevonden door deze expat voor zijn gebouw, maar hij kon niet de kracht op brengen om door te lopen. In zijn verdediging, het was volop monsoon op dat moment en dat maakte de overlevingskansen voor de jonge kitten er niet beter op. Zo belande Benji bij hem thuis, na drie weken kwam echter het eerste probleem in zicht. Een reisje van vier weken naar de Verenigde Staten voor werk. Omdat ik dol op dieren ben dacht ik dat het wel gezellig zou zijn om voor een paar weken een maatje over de vloer te hebben dus ik bood aan om te helpen. Die vier weken zijn nu veranderd in een verblijf tot aan zijn oude dag. De expat in kwestie kwam er achter dat de aankomende tijd er meer reisjes op het programma stonden en misschien zelfs een terugkeer naar thuisland Amerika.. Had meneer toch niet helemaal bij nagedacht toen hij het lieve katje redde van de straat.

Een kat meenemen naar Europa is een stuk makkelijker , aldus een katten vriendin hier uit Bombay. Over een paar maanden als ik klaar ben met mijn ontdekkingen hier in India zullen we gaan zien hoe mijn straatkat het leven in een klein dorpje in Nederland gaat ervaren. Deze kat heeft maar mooi geluk gehad dat hij een Nederlandse is tegen gekomen die eigenlijk tegen huisdieren is en meer van honden houd ..

Lees ook:India niet geliefd onder expats
Lees ook:Mumbai in top vijf duurtste steden
Lees ook:Eindelijk mijn eigen plekje
Lees ook:Geen afscheidsfeestje, maar wel gedag zeggen
Lees ook:Het wordt rustig in Mumbai

Eén reactie op “Een straatkat genaamd Benji

  1. iris

    wheeeeeeeeeeehhh ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.