Twee Indiase steden in top tien “dirty thirty’

 Indian cow eating rubbish 

In India is het de normaalste zaak van de wereld om afval van je af te gooien. Etensresten, plastic flessen, papier het belandt allemaal op straat. Niet zo gek dus dat op de ‘Dirty thirty’ lijst van het  Blacksmith instituut twee Indiase steden in de top tien staan.

Sukinda Vally in Orrisa en Vapi in de staat Gujarat zijn twee plekken van India die je als toerist liever wil ontwijken.  Ze staan  plek vier en vijf op de lijst van vieste plekken op aarde. Opmerkelijk is dat veel landen op deze lijst een snelle economische groei doormaken. Doordat dit soort landen het niet zo nauw nemen met de milieuregels is het voor de staal- en mijnindustrie een aantrekkelijke plek om zich te vestigen. Sunika heeft bijvoorbeeld de grootse chroomsteenmijn in de wereld. Er wordt geschat dat negen op de tien doden in het gebied te maken hebben met  chroomvergiftiging.  60 procent van het drinkwater bevat chroom door afval wat in het water gedumpt wordt. In Vapi zijn zowel de grond als de lucht ernstig vervuild. De steden gaan gebukt onder de enorme industriële ontwikkeling in het gebied. Het is snel gegaan, in 2006 werden zowel Sunika , Vapi of een andere Indiase stad niet in de top tien genoemd.

Lees ook:De slechte kanzen voor de Indiase vrouw in harde cijfers
Lees ook:Corruptie in India nog steeds hoog
Lees ook:Mumbai in top vijf duurtste steden
Lees ook:India beter belastingsklimaat dan economisch rivaal China
Lees ook:Wereldbank zet drie Indiase bedrijven op zwarte lijst

2 reacties op “Twee Indiase steden in top tien “dirty thirty’

  1. Devi

    Saskia, ik heb je reactie gewist toen ik wilde reageren. Je hebt gelijk ik heb meteen de kop aangepast! Hoop dat je het er nu wel mee eens bent.

    Groeten

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia

    Das beter zo, ja! Dank!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.