India en Pakistan openen de culturele grens

Scene from Ramchand PakistaniDe Indiase filmindustrie is een bekend fenomeen in buurland Pakistan. Andersom begint de liefde voor Pakistaanse films in India langzaam te komen. Aan het begin van dit jaar werd Khuda Kay Liye ( in naam van God) goed ontvangen door de bioscoopbezoekers hier. Het was de eerste Pakistaanse film in 34 jaar die de grens overstak. Op één augustus wordt een nieuwe Pakistaanse film uitgebracht 'Ramchand Pakistani'. Dit keer verschijnt de film in beiden landen tegelijk in de bioscopen, een bijzondere gebeurtenis voor zowel Pakistan als India.

 

De beste voedingsbodem voor het door sudderen van een jaren lange rivaliteit tussen India en Pakistan is misschien wel onwetendheid. Beide landen delen immers cultureel gezien veel eigenschappen. Door de uitwisseling van films openen beiden landen de culturele grens en geven zo het publiek de kans een kijkje aan de andere kant van de lijn.

In  ‘Ramchand Pakistani' overschrijden een achtjarig Pakistaans jongetje en zijn vader per ongeluk de grens en worden in India achter de tralies gezet. De op waarheid gebaseerd de film laat zien hoe drie levens drastisch veranderen door een dit voorval.

Lees ook:13-jarig Pakistaan steekt de grens over voor zijn idool
Lees ook:Vrouwen nu ook aan de grens
Lees ook:Indiase film wint in Pakistan
Lees ook:Moet India vrezen voor de ontwikkelingen in Pakistan?
Lees ook:Pakistan en Taliban vormen steeds grotere bedreiging India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.