Categorie: "Mumbai in beeld"

Wachten op een ster

IMG_1749 by you.

Op mijn foto pastte denk ik maar een derde deel van de mensen die afgelopen zondag naar boven stonden te kijken. Waar keken ze naar? De zonsverduistering was die vrijdag daarvoor al geweest..Nee deze mensen keken naar een ster. Of nou ja, door voor zijn huis te wachten hoopten ze een glimp op te vangen van hem. Soms komt Salman Khan ook inderdaad zijn balkon oplopen op zondag om gewillig naar de massa te zwaaien. Of dat vandaag ook het geval was weet ik niet. Ik ben na het nemen van de foto weer gewoon verder gelopen.

De heilige koe op straat

IMG_1719 by you.

In India liggen de koeien op straat. Dat is het beeld wat wij in het westen hebben…en het  klopt zoals je ziet. In kleine steden kom je de heilige koe inderdaad tegen, maar in Mumbai is het best even schrikken als je er eentje op één van de drukste wegen van Mumbai tegen komt. Zeker een foto waard dus, maar buiten dat vond ik het ook gewoon een erg mooie koe.

Het was eens een auto

IMG_1742 by you.Wat je in India op de weg tegen komt is vaak al spannend genoeg. Wat ik vandaag aan de zijkant van de weg tegen kwam is een verhaal apart. Ik denk dat het ooit een auto is geweest, misschien zelfs een hele mooie. Het komt hier vaak voor dat mensen hun kapotte auto's of motors gewoon achter laten. Verroest schroot hoopt zich daardoor op langs de kanten van de snelwegen van Mumbai. Zonde.

Weer een straatverkoper

IMG_1737 by you.Ik weet niet wat ik heb met straatverkopers heb, ze intrigeren me. Daarnaast verkopen ze vaak heerlijk eten. Wat wil je nog meer vraag ik me af. Deze maïskolven waren heerlijk, even roosteren en dan insmeren met limoensap en masala kruiden. Het hele proces veroorzaakt een leuk sfeertje. De vuurvonkjes, het pellen van de kolven de heerlijke geuren aahhh India.

Een wierookstokje extra voor een goede omzet

Door de rook die gebruikt werd en het slechte licht in het restaurant is de foto niet heel duidelijk geworden. Jammer, maar ik wil hem toch laten zien. Ik zat vanavond bij een eettentje om de hoek te wachten op mijn eten toen de eigenaar de ‘pooja' ( ceremonieel gebed) begon. Vooral in de kleine winkels en restaurantjes kom je dit soort altaartjes tegen. Vaak met een afbeelding van een God en overleden familieleden er bij. Zo'n altaartje moet de winkel een goede sfeer geven en natuurlijk een goede stroom van klanten garanderen. Zoals je hopelijk kunt zien staat er van alles bij het altaartje zoals een kokosnoot, wierookstokjes en de bloemenkransen die bijna onmisbaar zijn bij foto's van overleden familieleden.

Ode aan mijn schoonmaakster

IMG_1688

 

Een ode aan mijn schoonmaakster. Ik heb in het verleden wel eens het een en ander over haar geschreven, maar er is toch sprake van een soort van affectie tussen ons. Vooral nu ze ‘s ochtends een heerlijk ontbijt voor me maakt met perfecte ronde roti's  is de liefde gegroeid..

Modieuze tassen bij Fabindia aankoop

In deze classy en tegelijkertijd milieuvriendelijke tas worden je aankopen gestopt als je shopt bij Fabindia. De tassen voldoen aan de ideologie van de keten, al hun producten moeten recyclebaar zijn. De winkel verkoopt alles op het gebied van kleding,stoffen en interieur benodigdheden. Fabinda is vooral geliefd onder de rijkere Indiërs en expat's, omdat de keten moderne producten met een Indiase invloed verkoopt. Fabindai werd in 2004 verkozen tot 'best retail brand' door de Economic Times of India. De papieren tassen blijven jammer genoeg niet erg lang goed tijdens de monsoon, maar zeg nou zelf alleen al om de tas wil je wat kopen bij Fabindia.

Mumbai in beeld: Jackfruit verkoper

Het Indiase klimaat zorgt er voor dat hier een aantal bijzondere vruchten kunnen groeien. Bijzonder, zeg ik met nadruk, want smaakvol is een compleet ander verhaal. Ik heb een tijdje gefascineerd staan kijken naar deze ‘jackfruid' verkoper. Wat het precies voor vrucht is weet ik niet zeker, misschien dat iemand me verder kan helpen. De vrucht heeft een harde barst en binnen in zit een klein stukje wit vruchtvlees, wat op gegeten kan worden. Rara wat is dit voor vrucht?

Mumbai in beeld: liefde in het openbaar

Bandstand Bandra staat om twee dingen bekend, de rich and famous van Mumbai wonen in de luxe wijk en het uitzicht over de zee. Het is een van de rustigste plekjes van deze drukke stad en dat maakt het een geliefde plek onder Mumbaikers om even te komen uitwaaien. Jonge stelletjes durven hier soms verstopt onder een doek en soms zoals deze twee op de foto in het openbaar hun liefde voor elkaar te tonen.Op andere plekken in Mumbai zul je dit plaatje niet snel tegen komen, hier voelt iedereen zich wat vrijer. Zijn ze niet lief samen? 

Mumbai in beeld: in de steigers

Het is fascinerend om te zien hoe ze in India een steiger in elkaar zetten. Niks geen gezeur met stevige stalenconstructies die veel ruimte in beslag nemen. Hier heb je aan wat stokken  en touw genoeg. Het maakt niet uit hoe hoog het gebouw is als er aan gewerkt moet worden staan ze op deze manier in de stijgers.Hoeveel ongelukken er jaarlijks in deze beroepsgroep voorkomen zou ik niet weten. Ik heb er in ieder geval nog nooit één naar beneden zien vallen.