Categorie: "Stemmen op IndiaBlog"

Poll: hoe denk jij over India?

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een poll op de site heb geplaatst. Naar aanleiding van het volgende berichtje begon ik me toch weer af te vragen hoe Nederlanders India zien. De beste manier om daar achter te komen blijft de poll. Dus hij is weer terug! Berichten zoals deze over het meisje van zeven dat mishandeld wordt door politieagenten tonen de minder mooie kant van India. Ook dit is India, jammer genoeg. Ik vraag me alleen af wat voor beeld mensen in het westen vormen over de samenleving hier naar aanleiding van zo’n berichtje. De pollvraag luidt daarom: Hoe denk jij over de Indiase samenleving na het lezen van dit soort berichtjes?

Op welke manier beleef jij het liefste een land?

De poll van afgelopen weken heeft een leuk plaatje opgeleverd. Op de vraag; Droom jij over emigreren? Antwoordde een overtuigende meerderheid van 60 % ja. Maar 11 % van de bezoekers gaf aan gelukkig te zijn in Nederland, terwijl zeven mensen al volop aan het inpakken zijn. Ik ben benieuwd of iemand van die zeven naar India komt. 

De poll van deze week gaatover  reizen in het algemeen. Eerder schreef ik over het belang van een goede reisgids, maar er zijn meer manieren om een land te ontdekken. Daarom vraag ik me deze week af; Op welke manier beleef jij het liefst een land? Naar aanleiding van de uitslag zal ik proberen wat goede tips met betrekking tot India te geven.

Heb jij emigratie plannen, Indiablog wil het weten.

suitcaseBijna 46% van mijn lezers hoopt op een hete zomer, als ik de berichten goed gevolgd heb heeft Nederland in ieder geval een mooie Meimaand gehad. De groep van 35 % die aan het water de hitte wel overleefd wens ik veel succes op weg naar de Nederlandse kust.

In Mumbai ontmoet je veel mensen die hun geluk zoeken door hun thuisland achter zich te laten. Gisteren heb ik bijvoorbeeld een Canadese dame ontmoet die hier net als ik zonder baan of vrienden naar toe wil verhuizen. Ze moest nog erg wennen aan de chaos van deze stad. Voor mij was het erg leuk om te horen dat zij dezelfde frustraties ondervond als ik in het begin meemaakte. Verhuizen is moeilijk, vooral als je van land verandert. Daarom vraag ik me deze week af: Heb jij emigratie plannen?

Wat doe jij tegen de hitte?

Something wonderful happens in SummerMei is hier, temperaturen beginnen deze maand te stijgen naar grote hoogten. Persoonlijk kijk ik er niet naar uit. Zonder airconditioning is het eigenlijk nergens uit te houden, maar alles is beter dan buiten in de zon te lopen. Dus verkies ik mijn appartementje zonder airco en verblijf op het heetste moment van de dag gewoon recht onder mijn twee ventilatoren. Voor de poll vraag ik me deze keer af wat jullie van plan zijn te doen tegen de aankomende hitte.

 Al is de Basmati rijst als nipte winnaar uit de bus gekomen van de vorige poll, ik durf te wedden dat een mango deze zomer meer fans heeft.

Wat is India’s populairste product?

Een nieuwe poll! Het werd wel weer eens tijd. Toen ik gisteren naar huis liep scheelde het niet veel of ik had een mango op mijn hoofd gehad. En ik kan je vertellen als ze nog groen zijn, zijn ze super hard. Eind maart, begin april is het mangotijd hier. Indiaas bekendste en volgens velen lekkerste mango's de Alphonso mango's worden dan weer verkocht. Vanochtend had ik zelfs een man aan mijn deur staan die me een heel krat voor maar 2 euro wou verkopen.  Hoe lekker ik ze ook vind een heel krat kan ik in mijn eentje echt niet op! Het bracht me wel op de volgende vraag. Wat is jou favoriete  Indiase product?

Moet India vrezen voor de ontwikkelingen in Pakistan?

Er is tot mijn vreugde weer volop gestemd op de poll. Op de vraag of een reisje naar India dit jaar in de planning staat antwoordde 45% van de lezers positief. Gelukkig is er maar een heel kleine groep van 14,5% die een bezoekje aan het prachtige land helemaal niet zien zitten. Wie weet dat hun mening in de toekomst nog eens verandert.

De vraag voor de nieuwe poll houdt mij persoonlijk al een tijd lang bezig. Na de dood van de Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto nog meer zelfs. Natuurlijk maar ik me zorgen hoe het Pakistan in de toekomst zal vergaan , maar de ontwikkelingen in Pakistan houdt ook buurland India bezig. Pakistan staat toch wereldwijd bekend als toevluchtsoord voor terroristen en dan is het  maar een kleine stap de grens over naar India. Hoe gevaarlijk is de situatie in Pakistan voor India vroeg ik mij af ? Voor de poll van komende tijd wil ik graag van mijn lezers weten, of India moet vrezen voor de ontwikkelingen in buurland Pakistan.

Staat India op het verlanglijstje van 2008?

Mystic Sunset @Vanguinim - Goa, India  Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, traditioneel horen daar goede voornemens bij. Stoppen met roken en gezonder eten zijn populaire kreten rond deze tijd. Voor de poll van deze week vraag ik me af hoe het staat met de reislust in 2008. De meeste mensen hebben wel een bestemming op het verlanglijstje staan die ze eens gezien willen hebben . Als groot liefhebber van India kan ik natuurlijk iedereen aanraden om een reis deze kant op te boeken. Daarom vraag ik mij deze week af, staat India op uw verlanglijstje?

Vraag jij je af waar je kleding vandaan komt? laat het weten op India.blog

made in indiaEr is weer enthousiast gestemd op de poll. Op het nippertje wist Saif Ali Khan nog één stem binnen te halen, maar absolute winnaar met 37,5 procent van de stemmen is toch echt Shahrukh geworden. De 42 jarige Bollywood acteur blijkt op latere leeftijd nog niet zijn ‘good looks' verloren te zijn. Er is weer genoeg aandacht besteed aan mooie mannen voor een tijdje. Tijd voor iets anders. De situatie rondom arbeidsomstandigheden in verschillende landen heeft me aan het denken gezet. Deze week was bijvoorbeeld in de krant te lezen dat ook de H&M niet altijd ‘schone kleren' kan garanderen. Vaak ligt het probleem bij de leveranciers, daarvan kan niet altijd nagegaan worden hoe zij omgaan met hun personeel. Maar wat denkt de consument eigenlijk als ze in hun kledingstuk het label ‘made in India' zien staan.

Ik blijf huivering, maar meer informatie dan waar het vandaan komt en welke stoffen erin verwerkt zijn kom je niet tegen op kleding. Daarom vraag ik me deze week af, Zou je een keurmerk op kleding dat goede werkomstandigheden en geen kinderarbeid garandeert zinvol vinden?

Stem op de mooiste man van India

 

indian_men__017Vorige week vroeg ik me af hoeveel van jullie wel eens een Bollywood film hebben gezien.Tot mijn verbazing gaf 42 procent aan een groot fan te zijn. Toch handig zo'n poll… Ik zal in het vervolg mijn best doen om deze 42 procent nog beter te voorzien van het laatste Bollywood nieuws. Al denk ik dat mijn blog, zeker op film gebied, niet achter de feiten aan loopt. Voor het kleine aantal dat aangaf niet te weten waar ze een goede film konden vinden heb ik goed nieuws. Vanaf vorige week draait in de grotere Pathé bioscopen Om Shanti Om. De nieuwe film van Bollywoodster Shahrukh Khan kan je nu dus gewoon bij jou in de buurt gaan zien onder het genot van een dikke bak popcorn.

Voor de nieuwe poll wil ik bij Bollywood blijven.. Eerder op deze site kon je lezen dat Bipasha Basu verkozen is tot mooiste vrouw van Azië. Als vrouw zijnde leek mij een verkiezing van de mooiste Indiase man wel interessant. In de nieuwe poll kan je zien op wie je kan stemmen. Voor wie onbekend is met de Indiase man (heel erg zonde) heb ik in het lees verder gedeelte  de foto's op een rijtje gezet. Veel succes met stemmen! Moge de mooiste man winnen!

Wie durft een Bollywood film aan?

Bollywood Quiz 70Een meerderheid 53% vond het volgens de vorige poll prima dat er over kinderarbeid is gepraat tijdens het staatsbezoek aan India. Maar 23% vond het toch belangrijker om naar ons eigen importbeleid te kijken. Nu de koninklijke familie al weer een tijdje veilig terug in Nederland is, wordt het tijd voor een nieuw onderwerp. Omdat we aan het begin van de maand de verjaardagen hebben gevierd van de toppers uit Bollywood  vroeg ik mij het volgende af. Heb je wel eens een Bollywood film gezien?

Bollywood de Indiase versie van Hollywood staat voor muziek, dans en drama. Ik geef toe dat het een genre is waarvan je moet houden. De hoge tonen van de liedjes en het uitbundige dansen is niet voor elke filmliefhebber weg gelegd. Dus ik vraag me af hoeveel van mijn lezers ooit een goede Indiase klassieker hebben aangedurfd. Er is tenslotte meer op filmgebied dan producties uit Hollywood.