Categorie: "Reizen"

Wonderen van India het Tawang klooster

Een land wat je gezien moet hebben om echt te begrijpen wat het inhoud. India blijft verbazen en fascineren. De doorsnee toerist weet dat de Taj Mahal een must see is als je India bezoekt, maar er is zo veel meer. Het land van een van de oudste beschavingen ter wereld heeft zo’n rijke cultuur dat je ogen en oren te kort komt. Om een beetje duidelijkheid te scheppen en misschien wat nieuwe tips aan te bieden brengt India.blog je de ‘Wonderen van India’ serie. Elke dag een ander wonder, vandaag het Tawang klooster in het uiterste oosten van India.

Fake it, met deze tips

Als buitenlander vergt dit wat meer doorzettingsvermogen dan voor een Indiër, maar de overwinning is zoet. Handelen met een Indiase straatverkoper is een spel. Indiërs doen het al hun hele leven en hebben zo het spelletje omgetoverd tot een kunst. Wij zijn standaard prijskaartjes gewend en daarom lopende doelwitten om afgezet te worden. Maar niet langer! Met deze lijst tips kun je handels ervaring faken..

Douane verhalen voor de vrouwelijke passagier

Vrouwen nemen de gekste dingen mee op reis. Tenminste door de ogen van een Indiase douane beambte zien sommige voor ons geheel normale vrouwenproducten er wat bizar uit. Er bestaat een aparte rij voor vrouwen die gefouilleerd moeten worden voor het betreden van een vliegtuig, maar tassen belanden allemaal op dezelfde stapel. Dus pas op wat je in je koffer of handtas stop, want hier in India weten ze absoluut niet wat ze met tampons, vibrators of epilators moeten doen!

wonderen van India, Meenakshi tempel

Een land wat je gezien moet hebben om echt te begrijpen wat het inhoud. India blijft verbazen en fascineren. De doorsnee toerist weet dat de Taj Mahal een must see is als je India bezoekt, maar er is zo veel meer. Het land van een van de oudste beschavingen ter wereld heeft zo’n rijke cultuur dat je ogen en oren te kort komt. Om een beetje duidelijkheid te scheppen en misschien wat nieuwe tips aan te bieden brengt India.blog je de ‘Wonderen van India’ serie. Elke dag een ander wonder, vandaag de tempel van Meenakshi.

Wat te doen bij een Delhi Belly

Delhi Belly, het klinkt heel gezellig maar dat is het absoluut niet. Je komt er bijna niet onderuit als je India bezoekt. Het scherpe eten, het warme weer misschien zelfs een bacterie onze westerse magen zijn er nou eenmaal niet tegen bestand. Het gevolg is zeker twee dagen van je vakantie af, omdat je niet verder dan een meter bij de wc vandaan durft te blijven. Na deze week kan ik uit eigen ervaring spreken en dat maakt het volgende lijst je met tips nog zinvoller!

Wonderen van India, Hampi

Een land wat je gezien moet hebben om echt te begrijpen wat het inhoud. India blijft verbazen en fascineren. De doorsnee toerist weet dat de Taj Mahal een must see is als je India bezoekt, maar er is zo veel meer. Het land van een van de oudste beschavingen ter wereld heeft zo’n rijke cultuur dat je ogen en oren te kort komt. Om een beetje duidelijkheid te scheppen en misschien wat nieuwe tips aan te bieden brengt India.blog je de ‘Wonderen van India’ serie. Elke dag een ander wonder, vandaag de ruines van Hampi.

Wonderen van India, Victoria memorial

Een land wat je gezien moet hebben om echt te begrijpen wat het inhoud. India blijft verbazen en fascineren. De doorsnee toerist weet dat de Taj Mahal een must see is als je India bezoekt, maar er is zo veel meer. Het land van een van de oudste beschavingen ter wereld heeft zo’n rijke cultuur dat je ogen en oren te kort komt. Om een beetje duidelijkheid te scheppen en misschien wat nieuwe tips aan te bieden brengt India.blog je de ‘Wonderen van India’ serie. Elke dag een ander wonder, vandaag Victoria Memorial.

Wonderen van India, de Sunderbans

Een land wat je gezien moet hebben om echt te begrijpen wat het inhoud. India blijft verbazen en fascineren. De doorsnee toerist weet dat de Taj Mahal een must see is als je India bezoekt, maar er is zo veel meer. Het land van een van de oudste beschavingen ter wereld heeft zo’n rijke cultuur dat je ogen en oren te kort komt. Om een beetje duidelijkheid te scheppen en misschien wat nieuwe tips aan te bieden brengt India.blog je de ‘Wonderen van India’ serie. Elke dag een ander wonder, vandaag de Sunderbans in Oost India.

Wonderen van India, heer Bahubali

Een land wat je gezien moet hebben om echt te begrijpen wat het inhoud. India blijft verbazen en fascineren. De doorsnee toerist weet dat de Tasj Mahal een must see is als je India bezoekt, maar er is zo veel meer. Het land van een van de oudste beschavingen ter wereld heeft zo’n rijke cultuur dat je ogen en oren te kort komt. Om een beetje duidelijkheid te scheppen en misschien wat nieuwe tips aan te bieden brengt India.blog je de ‘Wonderen van India’ serie. Elke dag een ander wonder, vandaag heer Bahubali.

Wonderen van India, de Khajuraho tempels

Een land wat je gezien moet hebben om echt te begrijpen wat het inhoud. India blijft verbazen en fascineren. De doorsnee toerist weet dat de Taj Mahal een must see is als je India bezoekt, maar er is zo veel meer. Het land van een van de oudste beschavingen ter wereld heeft zo’n rijke cultuur dat je ogen en oren te kort komt. Om een beetje duidelijkheid te scheppen en misschien wat nieuwe tips aan te bieden brengt India.blog je de ‘Wonderen van India’ serie. Elke dag een ander wonder. Vandaag de tempels van Khajuraho