Categorie: "Film clips"

Jai Ho Pussycat Dolls

Daar is hij dan! Pussycat Dolls meet India. Een beetje minder sexy dan we van ze gewend zijn maar nog steeds erg mooi. Ja en wat te zeggen van A R Rahman, had hij vast ook nooit gedacht dat hij met een Amerikaanse meidengroep nog eens een nummer zou uitbrengen.

Film clip, Sridevi een levende legende

Onder het vele wachten voor deuren die nog niet open gingen tijdens Fashion Week hoorde ik één van de journalisten klagen dat niemand de oudgedienden uit Bollywood meer respecteert. Sridevi was de vorige dag aanwezig geweest, maar geen van de Indiase per had de moeite genomen haar te interviewen. Zelf moet ik toegeven dat ik te jong ben om bekend te zijn met het werk van Sridevi. Ik ben daarom  wat gaan speuren op Youtube voor een clip van deze levende legende in Mumbai, want dat is ze toch wel.

 

Jai ho!

Volgens de Indiase kranten is de flim nu ook de sloppenwijken zo populair dat heel Dharavi mee danst. Ook zo dol op de muziek uit Slumdog Millionair? Ja we gaan gewoon nog even door  met het opkloppen van de hype rond de film. Op deze site kan je alle nummers uit de film vinden. Dit is tot nu toe de enige site waar ik mijn persoonlijke favoriet ‘Latikas Theme’tegen kwam Voor wie bewegend beeld nodig heeft om los te gaan..het volgende filmpje. Met tekst, mocht je mee willen zingen.

Delhi6 première in New York

In Delhi6 keert Roshan (Abhishek Bachchan) terug naar India, omdat zijn oma haar laatste dagen hier wil doorbrengen. Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt het een bijzondere reis voor hem. Tijdens de première in New York op zondag maakte regisseur Rakesh Mehra bekend op het laatste moment de afloop nog veranderd te hebben. Bachchan’s karakter zou het einde namelijk volgens het eerste script niet halen. Omdat Mehra vond dat er al genoeg verdriet in de wereld is koos hij uiteindelijk voor het bekende Bollywood ‘happy ending’. Vanaf vrijdag gaat Delhi6 in de Indiase bioscopen draaien, hier alvast een voorproefje.

Filmpje: Het lot van Slumdog Millionair

Omdat ik geen genoeg kan krijgen van deze film en omdat ik het bijzonder blijf vinden met hoeveel passie Danny Boyle praat over Mumbai, een filmpje. Ik kwam dit stukje over de productie van Slumdog Millionair en het lot vandaag tegen. In een paar minuten legt Boyle uit waarom deze film zo duidelijk laat zien hoe de Indiase samenleving in elkaar zit. Zoals het hoort begrijpt deze regisseur zijn hoofdpersoon heel goed, Mumbai.

De eerste klanken van Imran Khan’s debuutfilm

Vanaf 4 juli kunnen we van een nieuwe Khan gaan genieten. Alweer een Khan? Ja en deze is ook nog eens familie van een van de drie beroemde Khan's die Bollwood regeerden in de jaren negentig. Of het neefje van Aamir , Imran Khan net zo succesvol zal zijn als zijn oom is natuurlijk nog even afwachten.

De eerste klanken van  zijn debuutfilm ( gecomponeerd door de geweldige A R Rahman) doen vermoeden dat het een heerlijke Bollywood waardige lovestory wordt. Oordeel zelf.

Madhuri Dixit op haar best

De beste danseres van Bollywood is terug van weg geweest. Madhuri Dixit is na zes jaar weer te zien in de bioscoop met Aaja Nachle. Maar haar comeback verloopt niet op rolletjes. Sommige regels uit een van de liedjes in de film werden als beledigend beschouwd voor de laagste kaste van India, de Dalits. Om die reden werd de film tijdelijk in enkele deelstaten verboden. Ook zijn de recensies niet allemaal even lovend. Omdat haar danskwaliteiten een lust voor het oog zijn een filmpje uit de goede oude tijd. Madhuri als Chandramukhi in Devdas.

Om Shanti Om in de Nederlandse bioscopen(clip)

Afgelopen zondag was het dan zover. Hier in het Noorden moesten we er wat langer op wachten, maar gelukkig konden de liefhebbers ook hier van een Bollywoodproductie in de bioscoop genieten. Om Shanti Om is een traditioneel liefdesdrama zoals we dat uit India gewend zijn, maar de film heeft meer. Acteur Shahrukh Khan en regisseuse Farah Khan zorgen voor de nodige  humor en zelfspot. De jonge Deepika Padukone schittert naast Shahrukh als Shanti. Ik denk dat we nog veel van haar gaan horen. Deze supercast en luchtige regie maken van Om Shanti Om een leuke film, zelfs voor het publiek dat nog niet bekend is met het genre.

Zonder al te veel over de film te verklappen, wil ik jullie het thema nummer niet onthouden. In  Deewangi Deewangi komen binnen negen minuten bijna alle sterren van Bollywood voorbij. De sfeer zat er tijdens de hele film al goed in, maar toen dit nummer ingezet werd brak pas echt de feeststemming los. Met als hoogtepunt Kajol die eindelijk weer eens dansend te zien is naast Shahrukh!