Categorie: "1"

India nu te volgen op twitter

Weer terug van weg geweest.. en met een nieuwe optie…Twitter. Vanaf 1 augustus zal ik weer terug zijn in India en dan kan het Twitteren pas echt beginnen. De laatste paar weken in Nederland begin ik alvast wat te stoeien met het concept van de korte blog berichten. Ik ben te volgen onder de naam DeviBoerema. Zoek me vooral op, als je benieuwd bent wat ik tussen alle bedrijvigheid door uitvoer in India! Groetjes..

Karsh Kale en Midival Punditz een makeover voor Indiase beats

Afgelopen week hebben Karsh Kale en Midival Punditz voor de tweede keer hier in Mumbai een ontzettend succesvol concert gegeven. Dit keer was ik er zelf ook bij om te genieten van hun show. Iets wat ik jullie niet wil onthouden. Jammer genoeg is de kwaliteit niet altijd even goed op YouTube dus ik zou zeggen zoek nog even verder naar meer voorbeelden of andere nummers.  Dit filmpje geeft in ieder geval een goed idee van wat hun muziek inhoud. Indiase Tabla, beats en zang op een heel moderne manier gemixt tot clubmuziek. Klik hier voor een kort introductiefilmpje van National Geografic over de Tabla speler Karsh Kale.

Meer over cricket weten? Stem op India.blog

Meer over cricket? Een van de bekendste cricketers heeft me eens beloofd uit te leggen hoe het spelletje werkt. Ik heb me weken zitten verheugen op een ‘cricket for dummies date’ , maar die is er jammer genoeg nooit van gekomen. Mag ik dit als gegronde reden opdragen waarom mijn cricket kennis nauwelijks verbeterd is na bijna anderhalf jaar India? Ik blijf het proberen, maar de spirit voor de sport kan ik nog steeds niet echt vinden. De vraag van de dag is of mijn lezers daar anders over denken. In de poll daarom, Wil jij meer weten over cricket in India? Wie weet zit er ergens een verloren doelgroep verscholen die staat te springen om de laatste nieuwtjes. Laat het mij weten en stem op de poll!

Bezoek uit Nederland

Een van de leuke dingen van in het buitenland wonen is bezoek uit Nederland. Afgelopen maandag zijn mijn ouders aangekomen hier in Mumbai. Eindelijk kan ik ze laten zien hoe ik hier leef. Voor hun super spannend natuurlijk omdat het de eerste keer India is. Omdat we druk aan het rond reizen zijn zal India.blog een paar weekjes stil zijn, maar de reisverhalen volgen daarna zeker. Tot snel!

Valentijnsdag te westers voor India

Eigenlijk kan ik er alleen maar om lachen, want jwat moet je anders antwoorden op zoveel domheid? Een simpele dag als Valentijn die bedoeld is voor geluk brengt heel wat problemen met zich mee in India. Bij een bevolking waar liefde zowat in pure vorm door de aderen stroomt zou je toch wat meer begrip voor deze dag verwachten…

Indiaas tennis succes in Australie

Het is de Grand Slam die het dichtst bij huis ligt en daarom waren de Indiërs er op gebrand een goed resultaat te halen. De van een blessure teruggekomen Sania Mirza lag er in het enkelspel jammer genoeg na een ronde al uit. In het gemixt dubbel ging het beter. Samen met haar partner Mahesh Bhupati pakte zij gisteren haar eerste Grand Slam titel. Het  koppel Dechy/ Ram werd met 6-3 en 6-1 verslagen. Bij de junioren was het een andere Indiër die de eindoverwinning binnen sleepte. Yuki Bhambri werd kampioen bij de jongens.

Huizenmarkt Mumbai in beweging

Schreef ik vorig jaar nog dat de huurprijzen in Mumbai te vergelijken zijn met New York, tegenwoordig is dat al weer aan het veranderen. Vooral in de wijken zoals Juhu , Worli en Bandra gaan de huurprijzen op het moment als een gek omlaag. Dankzij de economische recessie moeten bedrijven hun uitgaven gaan beperken en vragen hun werknemers vaak voor een goedkoper appartement te kiezen. Daardoor komen de luxere woningen vrij te staan. Aan de andere kant is Mumbai nog steeds aan het uitbreiden waardoor er meer appartementcomplexen bij komen. Huiseigenaren proberen door het omzeilen van een makelaar op hun beurt kosten te besparen. Al met al wordt het voor de huizenzoeker steeds prettiger om te gaan huren in Mumbai.

Topman Satyam geeft verduisteren geld toe

Na intensieve verhoren heeft de frauduleuze topman van Satyam eindelijk toegegeven. Het geld wat eerder volgens hem verzonnen was, blijkt wel te bestaan en is terug te vinden op bankrekeningen van zijn familie. Nou ja om precies te zijn op de bankrekening van twee makelaarskantoren in het bezit van familie. De accountant van het Indiase software bedrijf PricewaterhouseCoopers heeft jaren lang valse documenten voorgeschoteld gekregen door Raju . Ook dat heeft hij toegegeven. De twee firma’s waar het geld naartoe geschoven is zijn Maytas infra en Maytas properties. Voor de oplettende lezer, ja dat is inderdaad Satyam andersom gespeld. Ondanks de bekentenis van Ramalinga blijven beide bedrijven enige betrokkenheid ontkennen

Mumbai rent voor vrede

Voor het eerst sinds de aanslagen van 26 november vindt er weer een groot evenement plaats in Mumbai. Ongeveer 40.000 hardloopgekken rennen vandaag door de straten voor de Mumbai Marathon. Bekende namen zoals Anil Ambani, Rahul Bose en Arjun Rampal lopen vandaag ook mee. De smog, het warme weer ( vandaag 34 graden)  en de Indiase wegen zorgen ervoor dat dit zeker niet één van de gemakkelijkste marathons is om te lopen. Dit jaar gaat het echter niet alleen om het afleggen van de  42.5 km. De marathon staat in het teken van vrede en eenheid. Mumbaikers laten vandaag zien hoeveel veerkracht en samenhorigheid deze stad kent.

Theehandel immuun voor recessie

De gevolgen van de recessie in de wereldeconomie en de gespannen verhoudingen met Pakistan gaan compleet voorbij aan de Indiase thee-industrie. Het afgelopen jaar is de export weer gestegen na een dipje in 2007 . De verwachting is dat er meer dan 200 miljoen kilo thee verkocht is in 2008. Ondanks de bekoelde relatie met het buurland ging er ongeveer 10 miljoen kilo thee de grens over naar Pakistan. Of de theehandel ook in het nieuwe jaar  immuun zal zijn voor politieke spanningen valt nog te bezien. Goed nieuws is dat er hoopgevende afspraken zijn gemaakt met een andere grote theeconsument. Iran is bereid voortaan in Euro’s te betalen zodat transactieproblemen met banken die sancties opgelegd hebben gekregen door de VS omzeild kunnen worden. Iran importeert jaarlijks ongeveer 18 miljoen kilo thee.