Categorie: "Sport"

Hockeybond India is te traag

En zo gaat dat dus in India. Wij als inwoners zijn wel gewend aan het typische Indiase tempo, maar voor buitenlanders is het soms nog even wennen.  De president van de international Hockey federatie zou graag willen dat de ad-hoc commissie ‘een beetje’ sneller werkt . Ik ben dan geneigd te zeggen tegen meneer Leandro Negre, ‘Ik wil ook wel eens wat, maar sneller gaat het nooit hier!’ De commissie is in het leven geroepen naar een groot omkoopschandaal in de hockeybond, hun taak is om een nieuwe federatie op te zetten voordat de World Cup hier gehouden wordt. Meneer Neger ziet het namelijk niet zitten om een Worl Cup te houden in een land dat nog geen eens een eigen bond heeft. Een maand geleden had hij daarom al gedreigd het evenement naar een ander land te verplaatsen. Over de progressie die geboekt wordt met de bouw van het stadion is Negre gelukkig beter te spreken.

Pakistan weigert World Cup in India

Pakistan ziet het niet zitten om hun wedstrijden tijdens de aankomende Cricket World Cup in India af te werken. Enig gekrenkt is de cricketbond van Pakistan natuurlijk wel.  De prestigieuze wereldkampioenschappen zouden eerst in eigen land voor het thuispubliek plaats vinden. Wegens de huidige ontwikkelingen in het land acht de overkoepelende Cricket federatie het niet veilig om het evenement door te laten gaan. Enkele maanden terug werd het Sri Lankaanse team nog onder vuur genomen door terroristen toen zij onderweg waren naar het stadion voor een vriendschappelijke partij in Pakistan. Enkele politieagenten verloren daarbij het leven en sommige Sri Lankaanse spelers raakten gewond. India lijkt de meest voor de hand liggende optie, maar er is nog tijd om te beslissen de World Cup vindt pas in 2011 plaats.

Mallya verrast over eigen kunnen

Vijay Mallya is verrast door de prestaties van zijn team. Zo verrast dat hij zelfs na twee races zijn doelstellingen voor het seizoen al wil bijstellen. Sutil zat tijdens de grote prijs van Australië zo dicht bij de punten dat dit voor elke race het doel zou moeten zijn volgens Mallya. Force India ging het seizoen van start met het idee dat vooral de eerste race gebruikt zouden worden als testmateriaal. De Indiase zakenman is natuurlijk gewend de lat hoog te leggen voor zichzelf, maar persoonlijk denk ik dat hij wel heel hard van stapel loopt. Fisichella was na de race in Maleisië nog niet erg te spreken over de teamstrategie, daarnaast zou het team eerst eens wat beter moeten gaan kwalificeren voordat het aan de echte punten kan gaan denken. De volgende race in China zal uitwijzen wie gelijk krijgt meneer Mallya of ik..

Force India kan niet profiteren van de regen

Ze hadden nog zo op regen gehoopt, maar wegens een foute tactiek viel de race in Maleisië voor Force India toch nog in het water. De regen viel met bakken uit de hemel, maar door verkeerde banden konden beide coureurs niet profiteren van de omstandigheden. Sutil kwam als 17de over de eindstreep terwijl Giancarlo Fisichella niet eens wist te finishen.  De Italiaan gaf aan dat het team te snel voor regenbanden had gekozen. Het eerst nog te droge wegdek verpestte de banden, tegen de tijd dat het nodig was hadden de regenbanden hun functie al verloren en glibberden de FI coureurs over het circuit in Maleisië.

Force India start weer vanaf laatste rij

De woorden van Force India coureur Sutil waren treffend ‘we kunnen niet harder dan dit’.  Terwijl Jenson Button weer vanaf poll mag vertrekken in is het Indiase race team weer naar de laatste start rij verwezen in. Hoop is echter tijdens de tweede race van het seizoen nog niet verloren. Zo waren de bolides van FI in Maleisië op het rechte stuk het snelste vandaag. Fisichella was goed te spreken over de wagen en vond hem zeer goed in balans.  In vergelijking met de eerste race in Australië zijn de startposities dit keer weer helemaal anders verdeeld,  ook dat biedt hoop. Het veld ligt zo dicht bij elkaar dat de negentiende en achttiende plek, maar tienden van seconde verwijderd zijn van Q2.

IPL Cricket verlaat India dit jaar

Het heet de Indian Premier League en vertegenwoordigd de nationale obsessie cricket, maar het tweede seizoen zal niet in eigen land plaats vinden. De duizenden fans die vol enthousiasme het eerste seizoen succesvol maakte worden nu in de kou gezet. De prestaties van nationale helden als Zaheer Khan en Doni kunnen nog alleen gevolgd worden vanaf de televisie.

Fisichella tevreden over eerste rondjes

Force India’s grootste zorg is op het moment is om kilometers te maken, maar over de eerste rondjes in de nieuwe bolide is Fisichella goed te spreken. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver, de nieuwe VJM02 mocht zijn eerste kilometers gaan maken. Force India is een van de laatste teams die hun auto op de baan hebben gebracht voordat over minder dan een maand het nieuwe seizoen begint.  Door enkele mechanische foutjes kon Fisichella in Jerez, Spanje maar 31 afleggen, maar toch was de coureur te spreken over de vooruitgang die geboekt is. “I am quite surprised and happy about what I felt with the behaviour of the car today. It’s very promising and I felt much more consistency, even under braking, and more stability in the high speed corners, Aldus de Italiaanse FI rijder.

Renault zoekt sponsors in India

Nu ING aangekondigd heeft te stoppen met de sponsoring van het Renault formule1 team moet de renstal zijn blik verruimen. Volgens insiders is Renault in gesprek met enkele grote bedrijven in India. Voor het Franse bedrijf zou dit een logische stap zijn na de opening van de eerste ontwerpfabriek afgelopen jaar in Mumbai. De eerste buiten Frankrijk. Daarnaast is de Indiase economie één van de weinigen die nog groeit, een goede plek dus om een betrouwbare sponsor voor langere tijd te zoeken.

Vijay Mallya op zoek naar mooie vrouwen

Het is algemeen bekend dat zakenman Vijay Mallya van mooie vrouwen houdt. Er gaan zelfs geruchten rond dat je voor een positie in een van zijn bedrijven eerst de slaapkamer van Mallya moet bezoeken als vrouw. Wat er allemaal afspeelt achter de deuren van zijn kantoor blijft natuurlijk gissen, maar de volgende campagne bevestigt in ieder geval de liefde voor mooie vrouwen. Voor zijn race team Force India gaat Mallya namelijk samen met MTV opzoek naar pitspoezen. In ‘The fast and the Gorgeous’ reality show wordt er een zoektocht door India gestart naar speed diva’s. Het programma zal gepresenteerd worden door de prachtige Bollywood babe Deepika Padukone Volgens Mally wordt de sport op deze manier naar een nieuw en spannender level getild. Ja ja …alles voor de sport.

Nederlandse hockeyers winnen Punjab Gold Cup

Op erg Duitse wijze hebben de Nederlanders gisteren India verslagen in de finale van de Punjab Gold Cup. In de 43ste minuut van de wedstrijd kwamen de Indiërs op voor sprong door een goed genomen strafschot. Lang konden ze echter niet genieten van hun voorsprong, want binnen drie minuten had Robbert Kemperman de stand gelijk getrokken. Zoals dat zo mooi gezegd wordt in het Engels scoorde Nederland in ‘the dying seconds’ van de wedstrijd uiteindelijk de winnende goal.