Valentijnsdag te westers voor India

Eigenlijk kan ik er alleen maar om lachen, want jwat moet je anders antwoorden op zoveel domheid? Een simpele dag als Valentijn die bedoeld is voor geluk brengt heel wat problemen met zich mee in India. Bij een bevolking waar liefde zowat in pure vorm door de aderen stroomt zou je toch wat meer begrip voor deze dag verwachten…

Dat begrip moet je in ieder geval niet bij politieke partijen zoeken. Ooit verbood Shiv Sena al eens het verkopen van Valentijnskaarten op deze dag. Liefde is voor een man en een vrouw die getrouwd zijn en we zouden niet moeten toegeven aan losbandige westerse ideeën, aldus de fanatieke Hindoes.Nu is het Sri Ram Sene leider Pramod Mutalik die er weer helemaal niks van snapt. Volgens de beste man zou er geen liefde in het openbaar getoond mogen worden zonder dat er getrouwd wordt. Dus elk paar wat dat innig verliefd op straat wordt gezien op Valentijnsdag  wordt persoonlijk door Mutalik de tempel in gesleept om getrouwd te worden. Dat gedwongen huwelijken verboden zijn in India, maakt de SRS leider niks uit. 

Het wordt nog leuker. Toen een Indiase krant hem vroeg wat hij van plan was te doen als er twee vrouwen betrapt werden op openbare liefdesuitingen was Mutalik helemaal de weg kwijt. Hier volgen een paar vragen uit het interview. Leuke achtergrond informatie: Meneer Mutalik zegt zelf geen enkele interesse te hebben voor vrouwen. Ook zal hij nooit of te nimmer zelf in het huwelijksbootje stappen..alle vrouwen zijn namelijk als zusters voor hem.
MiD DAY: The Sene will force boys and girls celebrating love on Valentine’s Day to get married. What if a girl gives a rose to another girl and what if they are lesbians?
Mutalik: I don’t know who lesbians are. I don’t know what it means.

MiD DAY: Lesbians are women who share a physical relationship with other women. Of late, there has been talk about the rights of homosexuals.
Mutalik:
Really, I didn’t know that a girl could merry a girl. I think it is not possible.

MiD DAY: There are boys married to boys and they are called gays.
Mutalik: Very crazy. I don’t think it is natural.

Lees ook:Item girls hebben het goed voor elkaar in Bollywood
Lees ook:Vrouwencondoom steeds populairder in India
Lees ook:Verplichte rustpauze voor Dalai Lama
Lees ook:Valentijnsdag verloopt ondanks arrestaties rustig
Lees ook:Lover uit Delhi overleeft zijn escapades niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.