Bijzondere operatie in Bangalore

Doctors say the baby is stable with no complications so far.Artsen in India zijn vandaag met een heel bijzondere operatie begonnen. Het meisje Lakshmi is geboren met twee lichaampjes. Het hoofd van het tweede lichaam ontbreekt alleen waardoor het levenloos is. Artsen van het ziekenhuis in Bangalore proberen dat deel nu te verwijderen zonder Lakshmi te verwonden. Het eerste deel van de marathon operatie zit erop. Het twee jaar oude meisje kan hopelijk snel als gewone baby door het leven gaan.

Twee jaar geleden op Diwali kwam de kleine Lakshmi ter wereld. Wonderbaarlijk genoeg verliep de bevalling zonder complicaties. Haar ouders en de inwoners van het dorp keken in het begin raar op van de apparte verschijning. Doordat ze werd geboren op de feestdag Diwali raakten de dorpelingen er al snel van overtuigd dat ze de reincarnatie van godin Lakshmi was. Bovendien had zij net zoals de Hindoe Godin die garant staat voor rijkdom en geluk acht ledematen. De kleine Lakshmi werd al snel door iedereen aanbeden.

 De Indiase artsen hebben nu de ruggegraat van haar levenloze tweeling succesvol gescheidden. 36 dokters waren er voor nodig om het eerste deel van de operatie te volbrengen. In de tweede fase van de operatie zullen haar organen gescheidden worden. Tot dus ver is Lakshmi's gezondheid stabiel.

Lees ook:Lakshmi staat op de derde dag van Diwali centraal
Lees ook:Baby Laksmi maakt het uitstekend
Lees ook:Dhanteras,de eerste dag van Diwali
Lees ook:Wonderbaby Lakshmi mag eindelijk naar huis
Lees ook:Vandaag is de vijfde en laatste dag van een bijzonder feest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.