Sociale netwerksites populair onder reizigers

“Is het niet ongelofelijk eng om je koffer in te pakken en gewoon te vertrekken? ” Die vraag wordt me vaak gesteld als ik terug ben in Nederland. Vooral India boezemt angst in. Ik geef toe dat mijn eerste jaar hier verre van makkelijk is geweest, maar er zijn enkele tips die ik je kan geven die zo’n drastische verhuizing makkelijker maken. Vandaag het eerste deel van deze terugkerende rubriek ” India voor beginners”. Werk aan een sociaal netwerk online.Voor mij was het vinden van een baan de eerste prioriteit in dit land, maar ook als je als expat door je bedrijf uitgezonden wordt naar India zou ik je deze tip mee willen geven. Wordt zo snel mogelijk lid van elke expat of hulpgroep voor buitenlanders op het internet.  Op sociale netwerksites als Hyves of Facebook vind je meerdere groepen die als doel hebben mensen met elkaar in contact te brengen. Vooral het in Nederland minder populaire Facebook is onder reizigers geliefd. Natuurlijk hoef je niet alle feestje af te struinen, maar als je in het begin een paar keer je gezicht laat zien kan je dat al handige contacten opleveren. Ik heb de meeste banen die ik hier gehad heb te danken aan contacten opgedaan op dit soort feestjes. Zeker in een land zoals India helpen buitenlanders elkaar graag een handje. Daarnaast is het altijd fijn om mensen om je heen te verzamelen die dezelfde situatie doormaken als jij.

Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan. Er zijn velen voor je die de stap gewaagt hebben om naar India te verhuizen. Zij kunnen je helpen met vragen zoals , waar vind ik een supermarkt met westerse waren? Of, welke tandarts wordt naar westerse maatstaven als goed ervaren?  Hier zijn een aantal sites die over groepen beschikken voor verschillende Indiase steden.

Craigslist.com, richt zich op wereldsteden. Vooral handing voor het vinden van een woning of een baan.

Facebook.com en groups.yahoo.com, hebben verschillende groupen voor verschillende doeleinden. Meestal gericht op sociaal vlak.

Linkedin.com, is een bekende site om je professionele profiel te delen. Geschikt als je opzoek bent naar een baan.

Lees ook:India niet geliefd onder expats
Lees ook:Waar begin je als toekomstige emigrant?
Lees ook:India erg aantrekkelijk voor buitenlandse proffesionals
Lees ook:Heb jij emigratie plannen, Indiablog wil het weten.
Lees ook:Het wordt rustig in Mumbai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.