Koning van Bollywood vandaag een jaartje ouder

   

De koning van Bollywood is vandaag een jaartje ouder geworden. Op 65 jarige leeftijd kan Amitabh Bachchan terug kijken op een geslaagde carrière.

Zijn filmdebuut beleefde de Indiase acteur in 1969 met Saat Hidustani. Al was de film geen groot succes, het leverde Bachchan wel een National Film Award op voor Best Newcomer. Het echte succes begon pas te komen met Zanjeer. Vanaf daar ging het snel. Na een aantal succesvolle jaren als acteur stapte Bachchan in 1984 over naar de politiek. Iets wat in Nederland niet vaak voor komt, maar in Amerika en India de normaalste zaak van de wereld lijkt te zijn. Op aan raden van goede vriend Rajiv Gandhi waagde de ster van het witte doen de stap. Al na drie jaar hield Bachchan het voor gezien. Vandaag de dag heeft hij nog te maken met de gevolgen van zijn politieke carrière Doordat hij ooit op officiële documenten beweerde boer te zijn werd hij recentelijk nog voor het gerechtshof gedaagd. Het valt niet mee om een Bollywood ster te zijn.  Zijn acteer carrière heeft zwaar te lijden gehad onder zijn politieke ambities. Het heeft een tijd geduurd voordat Big B zijn comeback maakte. Pas in 1999 werd een van zijn film weer eens een succes. Sinds Hindustan Ki Kasam gaat het alleen maar bergopwaarts met Bollywood’s trots. Zijn CV heeft Bachchan uitgebreid met televisiepresentator en producent. Dat hij vandaag 65 jaar is geworden betekend niet dat het daarbij blijft. De volgende filmprojecten staan al weer te wachten. Voor de verfilming van het boek Shantaram gaat hij in januari samenwerken met Johnny Depp. Bachchan zal de rol van de maffiabaas Khader Bhai vertolken. 

Lees ook:Taare Zameen Par nieuwe Bollywood hit (clip)
Lees ook:‘Age is just a number’ voor de eeuwig charmante Shahrukh Khan
Lees ook:Amitabh Bachchan’s moeder Teji vandaag gecremeerd
Lees ook:Big B ontslagen uit ziekenhuis
Lees ook:Jaya Bachchan terug met ‘Lovesongs’

2 reacties op “Koning van Bollywood vandaag een jaartje ouder

  1. Meral

    Happy Birthday BIG B.!!Ben gek op die man!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ryan Tewari

    Beste Devi

    Complimenten met jouw berichtgeving. Je hebt dan wel Journalistiek gestudeerd. Laat mij weten hoe je vaart en als je terug bent want ik zou je graag willen uitnodigen om wat te vertellen aan een stel friends of india in amsterdam. Ik ben namelijk naast mijn reguliere werk ook voorzitter van de internationale lobbyorganisatie GOPIO in Nederland. in India zal GOPIO ook bekend zijn : global organisation of Persions of Indian Origin.
    Veel plezier in India

    Ryan Tewari
    [email protected]
    Hoofddorp- NL
    +31 653 9999 08

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.