Bipasha’s looks roepen ook negative reacties op

Een van India's mooiste vrouwen Bipasha Basu was recentelijk nog hot news omdat ze tot meest sexy vrouw werd verkozen. Bips zoals ze liefkozend in India wordt genoemd haalt nu weer het nieuws vanwege haar uiterlijk, maar dit keer lang niet zo positief. Tijdens het filmen van haar laatste film Goal in Londen heeft de actrice te maken gekregen met racistische uitingen. Zij en haar collega werden tijdens het filmen van een scène in de Londense wijk Southall uitgescholden door een groepje engelse mannen. Bipasha heeft in een interview verklaart nog nooit zo vernedert te zijn en wist niet wat haar over kwam.

In beide landen brengt dit incident de discussie over racisme op gang onder mensen van Indiase afkomst. Het gaat dan voornamelijk over hoe de Indiase bevolking in Engeland wordt behandeld, maar ook over hoe er in eigen land wordt omgegaan met racisme.

Bipasha is een van de weinige ‘donkere' actrices uit Bollywood. Zelf hoopt ze daarom een voorbeeld te zijn voor Indiase vrouwen. En veel vrouwen zijn dan ook blij dat zij het lef toont om tegen discriminatie op te komen. Het verschil is trouwens goed te zien is als je haar site bezoekt. Op reclamefoto's lijkt haar huid veel lichter dan op haar eigen foto's van vroeger. Het geeft een duidelijk voorbeeld hoe de industrie het schoonheidsideaal in de hand werkt. Op het gastenboek van haar site kun je ook lezen hoe Indiase vrouwen uit Engeland en India over het voorval in Southall denken. Er zijn ook vrouwen kritisch op Bipasha haar westerse imago. ‘Wees trots op je Indiase afkomst', zeggen zij. Maar er zijn ook veel mensen die haar bedanken de lef die zij toont als ‘donkere' Indiase vrouw.

 

Het is vervelend voor Bips dat zij het mikpunt was van vervelende uitlatingen, terwijl zij gewoon haar werk wilde doen. Dagelijks hebben heel veel mensen te maken met onbegrip en pesterijen, maar als het iemand overkomt die midden in de publiciteit staat heeft het een grotere impact. Het biedt een kans de discussie over tolerantie levendig te houden.

Lees ook:Bipasha in sari op Kolkata Fashion Week
Lees ook:Kastenstelsel onder vuur tijdens antiracisme-conferentie
Lees ook:De Indiase man is dowry zat
Lees ook:Shilpa Shetty gaat Indiase versie Big Brother presenteren
Lees ook:Vijender maakt nog steeds kans op hot date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.