Barvrouwen in Delhi mogen blijven

WaterfallEen baantje achter de bar van de lokale kroeg is hier de normaalste zaak van de wereld. In de hoofdstad van India was het bijna verboden geworden voor vrouwen om een koud biertje in te schenken. Vandaag heeft het hoger gerechtshof gelukkig besloten dat ook vrouwen in Delhi achter de bar mogen staan. Veel kroegbazen nemen liever geen vrouw in dienst omdat het volgens hun voor problemen kan zorgen. Na een paar drankjes zouden de mannelijke klanten het moeilijk vinden om nog normaal om te gaan met de barvrouw.

De minister van financiën A K Walia zegt bezorgd te zijn over de situatie. In andere steden is het geen probleem om je biertje aangereikt te krijgen door een Indiase dame, Delhi is volgens hem een bijzonder geval.

Al ben ik een groot voorstander van de emancipatie van de Indiase vrouw, ik moet de minister toch een klein beetje gelijk geven. Delhi is zeker geen gemakkelijke stad voor vrouwen. In de hoofdstad van India kun je als dame vaak niet rustig met de bus reizen zonder lastig gevallen te worden door iets te vrijpostige Indiërs. Maar om vrouwen dan maar buiten te sluiten op plekken waar mannen graag komen is geen optie. Als ze dan toch zo nodig de barvrouw lastig moeten vallen is er vast wel ergens een brede Indiase uitsmijter te vinden.

Lees ook:Al Gore spoort India aan het beste uit zichzelf te halen
Lees ook:Vrouwen in Kolkata moeten hun plekje delen
Lees ook:Imago Delhi politie heeft het zwaar te verduren
Lees ook:Een ‘United Woman Front’ voor de rechten van de vrouw
Lees ook:Gevecht tegen AIDS; legaliseer homoseksualiteit

Eén reactie op “Barvrouwen in Delhi mogen blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.