Rolling Stone Magazine rockt Mumbai

Leeft rockmuziek in India? Vanaf nu in ieder geval wel. Woensdagavond lanceerde het van oorsprong Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone Magazine de Indiase variant. Om het blad te introduceren op de Indiase markt werd er een groot feest gegeven in het Hard Rock Café Mumbai. Lokale artiesten maakten daar soms op bijna pijnlijke wijze duidelijk dat rockmuziek in India nog niet het niveau haalt van de westerse rock.

Ter gelegenheid van Rolling Stone India is het blad vanaf vandaag in vijf verschillende versies verkrijgbaar. Elke versie heeft een andere cover. Gek genoeg staat op maar één daarvan een Indiase artiest. Anoushka Shankar, dochter van de wereldberoemde sitarspeler Ravi Shankar en wat minder mensen weten, een halfzus van Norah Jones. Ik had deze talentvolle dame graag zien optreden gisteravond, jammer genoeg zat dat er niet in. Ik moest genoegen nemen met de Indiase interpretatie van rockmuziek. Simpele teksten en apart gebruik van de gitaar. Een van de topacts was een band die normaal gesproken Bollywood soundtracks produceert zoals Om Shanti Om, iets wat ze duidelijk beter kunnen dan rockmuziek spelen. Juist de jonge en minder bekende artiesten hebben me aangenaam verrast.

Er is genoeg talent, maar rock heeft tijd nodig in India om uit te groeien tot een grote muziekstroom. Juist daarom heeft Rolling Stone nu besloten de snel groeiende Indiase muziekmarkt te veroveren. In de Indiase versie van Rolling Stone zal er naast de Amerikaanse artikelen meer aandacht besteed worden aan Bollywood muziek. Daar weten ze in India gelukkig wel alles van af.

Lees ook:Tehelka een zinvol tijdschrift met een scherp randje
Lees ook:Opnames ‘Don’ twee beginnen volgend jaar
Lees ook:Freddie Mercury, de grootste rockster uit de Indiase geschiedenis
Lees ook:Bombay to Bangkok wordt geen moment echt leuk
Lees ook:A. R. Rahman en Mick Jagger werken samen voor VN

4 reacties op “Rolling Stone Magazine rockt Mumbai

  1. iris

    Lees je blog heel fanatiek, leueueuk om je mooie koppie ook weer es ff te zien :-) dikke kus kus

      /   Beantwoorden  / 
  2. Devi

    Haha nou beloofd ik ga het vanaf nu net zo fanatiek bijhouden..Langleve internet in huis! en dat koppie is vooral voor mijn moeder om te laten zien dat ik goed eet :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tonny

    Goed zo, ga zo door!!!!!!!
    Mama.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Marina

    Ik vind je verhalen echt zooo veel leuker nu je daar ook zit. Ik kijk elke dag of er al nieuwe artikelen zijn!!

    xx

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.