Vandaag stond er een stuk in de Spits over de groeiende populariteit van thee. Vooral jongeren blijken het leuk te vinden nieuwe soorten thee uit te proberen. Dit lijkt mij het uitstekende moment voor een korte cursus ‘Hoe maak ik Chai' op deze blog. De sterke Indiase kruidenthee helpt je makkelijk de koude winterdagen door die weer voor de deur staan.
Wat heb je nodig?
1 ½ kopje water
1 kaneelstokje van ongeveer 2,5 centimeter
8 groene kardemon zaden
6 theelepels suiker
8 kruidnagels
2/3 kopje melk
3 theelepels thee
Bereid in een paar minuten de heerlijk Chai.
Doe het water met de kaneel, kardemon en kruidnagel in de pan en breng aan de kook. Als het water kook doe je de deksel erop en zet je het vuur laag. Na tien minuten voeg je de melk en de suiker toe. Laat de thee zachtjes doorkoken. De theeblaadjes mogen er als laatste in , haal daarna de pan van het vuur. Nu moet de thee nog twee minuutjes trekken met de deksel op de pan. Je kan de heerlijke Chai nu voor twee personen serveren, zeef nog wel even de kruiden eruit. Geniet ervan!
Lees ook:Klufi een traditioneel Indiaas toetje
Lees ook:Indiase kebab uit eigen keuken
Lees ook:Voortaan geen namaak Darjeeling thee meer
Lees ook:Scarlett Keeling toch vermoord
Lees ook:Akshay Kumar kan niet zonder cricket
hé ik ga dit recept gebruiken voor een schoolproject ik hoop dat het een 10 wordt:P
Hey Michiel,
Ik hoop het ook, laat je me even weten of het een topcijfer wordt?
Groeten Devi
he devi
dat doe ik maar moet je wel 2 weken w8ten want dan is de presentatie
he waar kan ik kaneel stokken kopen??
voor hoeveel mensen is die thee die hier boven staat??
Hey Michiel,
Twee koppen thee kun je hiervan drinken, Kaneelstokjes kan je in de supermarkt vinden in de kruidensectie. Succes!
Groetjes
Ja heerlijk zo’n kopje chai! ik probeer al een tijdje een recept te vinden dat de chai benadert die op veel openbare plekken in India wordt verkocht in kleine wegwerpkopjes. Leuk om te merken dat ik kwa techniek aardig in de buurt kom. Bij mij gaat er ook nog een lepeltje venkelzaad in, een paar schijfjes gember en een half gedroogd pepertje – dat laatste voor de massala - En ik merk dat het toevoegen van volle melk de smaak ook voller maakt.
Succes met het posten van meer heerlijks uit India.
tof ik heb het geprobeerd en het was zo
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
hihihiiihihii
liefst