AIDS Sutra bundelt Indiaas beste schrijvers

Nadat ik een aantal boeken van verschillende schrijvers verslonden heb ben ik tot de conclusie gekomen dat het  op literair gebied helemaal niet zo slecht gesteld is met India.  Ik ben dan ook erg enthousiast over een nieuw boek dat korte verhalen bundelt van Indiaas beste schrijvers zoals, Salman Rushdie, Kiran Desai en Shobhaa De. Wat het extra interessant  maakt is dat de opbrengsten van AIDS Sutra naar de bestrijding van AIDS in India gaan.

Foto: De bekende columniste Shobaa De

 

Avan de AIDS organisatie van de Bil en Melinda Gates Foundation is verantwoordelijk voor de productie van het boek.  De  verhalen die in AIDS Sutra gebundeld zijn hebben allemaal te maken met de ziekte. Elke schijver heeft voor het boek een nieuw verhaal geschreven over zijn of haar ervaringen met AIDS. Rushdie schreef bijvoorbeeld over de eunuch gemeenschap in Mumbai, Desai behandelt de mensen die in de seksindustrie werken in haar verhaal, Shobaa De hield het persoonlijk en vertelde over haar chauffeur.

De zestien schrijvers die hebben bijgedragen aan dit boek geven de lezer een kijkje in de AIDS problematiek in India door hun ogen. Dat moet een interessant boek zijn om te lezen lijkt mij. Ik laat je mijn mening zeker weten als ik ook dit boek verslonden heb. Vanaf oktober is AIDS Sutra verkrijgbaar in de winkels.

Lees ook:Salman Rushdie vindt Wilders een provocateur
Lees ook:Salman Rushdie liet politieagenten betalen om hem te mogen beveiligen
Lees ook:Gevecht tegen AIDS; legaliseer homoseksualiteit
Lees ook:Bollywoodsterren zetten zich in tegen AIDS
Lees ook:Rushdie flikt het weer

Eén reactie op “AIDS Sutra bundelt Indiaas beste schrijvers

  1. cutavasanjobo

    Hello. It’s a masterpiece. I have never thought people can have such ideas and thoughts. You are great.
    By!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.