Benazir Bhutto overlijdt op 54-jarige leeftijdt, India reageert geschokt

Benazir Bhutto last moments-5Eerder dit jaar overleefde ze nog een aanslag, maar vandaag is de oppositieleidster Benazir Bhutto om het leven gekomen in haar thuisland Pakistan. Een scherpschutter vuurde van dichtbij schoten af op de auto waarin ze reed. Daarna blies de man zichzelf op waarbij nog eens twintig aanhangers van de politica overleden.

Benazir Buttho laat drie kinderen en een echtgenoot achter. Vooral in buurland India is er met afschuw gereageerd op het nieuws. Er wordt gevreesd dat de aanslag voor nog meer onrust zal zorgen in de hele regio.

President Manmohan Singh wees op de gemeenschappelijke vijand waar Pakistan en India dagelijks mee te maken hebben. Extremistische groeperingen houden in mindere mate ook India in zijn greep. In het verleden heeft India te maken gehad met moordaanslagen op vooraanstaande personen, net zoals Pakistan vandaag een populaire politica verliest. Singh noemde Bhutto geen gewone leider, maar een die een afdruk heeft achter gelaten in de geschiedenis.

Voorzitter van de congrespartij van Sonia Gandhi noemde de moord op Benazir een aanval op de democratie in Pakistan. Gandhi sprak de familie van Buttho en het Pakistaanse volk toe door hen veel sterkte te wensen in deze moeilijke tijd. Zelf verloor zij haar man Rajiv Gandhi zestien jaar geleden ook door een aanslag. 

Lees ook:Miss India speelt Pakistaanse president
Lees ook:Singh ontmoet Obama voor de eerste keer
Lees ook:Moet India vrezen voor de ontwikkelingen in Pakistan?
Lees ook:Er valt niet te onderhandelen met Pakistaanse regering
Lees ook:2 oktober officieel internationale dag van ‘non-violence’

2 reacties op “Benazir Bhutto overlijdt op 54-jarige leeftijdt, India reageert geschokt

  1. Hilde

    Ik ben absoluut niet into politiek maar de moord van vandaag shockeert me. Eindelijk een vrouw met visie en kracht om iets te veranderen! Gemiste kans!

    ps: overlijd is met dt, muggenzifterij ik weet het..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Devi

    Dank voor je reactie Hilde! Jammer dat mijn spellingsfoutjes in de kop altijd blijven staan..Ik had het zelf namelijk al heeel snel veranderd :) In iedergeval leuk dat je mijn blig leest.

    Groetjes Devi

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.