Retourtje Taj Mahal was nog nooit zo simpel

Als je in de hoofdstad van India verblijft is een bezoekje aan de Taj Mahal een leuke dagtrip die eigenlijk niet mag ontbreken bij een bezoek aan India. Nu moet je nog op een op onchristelijk tijdstip je bed uitrollen om rond zeven uur de Taj Express te pakken. Met de trein kost het je ongeveer 3 uur om van Delhi naar Agra te reizen.Vanaf 15 december start vliegtuigmaatschappij Kingfisher met vluchten tussen de twee Noordelijke steden. Met het vliegtuig kost het je maar een uurtje, om 8.55 uur kom je aan in Agra en om 17.00 uur vertrek je weer. Het is nu dus nog aantrekkelijker geworden om een uitstapje Agra te plannen.

Bij aankomst op het treinstation of vliegveld van Agra kost het je even wat tijd, geduld en een paar harde woorden om met een geschikte riksjachauffeur een goed prijs af te spreken, maar als je goed onderhandelt heb je een taxi voor de hele dag tegen een zacht prijsje. Nu hoef je alleen nog maar plaatst te nemen om je relaxed een dagje langs alle bezienswaardigheden van Agra te laten rijden.

Natuurlijk staat het indrukwekkende wereldwonder de Taj Mahal bovenaan je lijstje. Je zou er makkelijk de hele dag kunnen doorbrengen zo indrukwekkend is de graftombe van Mumtaz Mahal en Shah Jahan, maar er is meer. Het rode fort bijvoorbeeld wat door de keizer Akbar werd gebouwd in 1565. Of Fatehpur Sikri de verlaten stad in de woestijn ten westen van de stad ook ooit gebouwd door keizer Akbar. Heb je nog geen genoeg gekregen van de Taj, er bestaat zelfs een baby Taj Mahal. Ooit gebouwd door de nicht van Mumtaz vier jaar voordat er aan de echte Taj werd begonnen. Het gebouw is ongeveer hetzelfde alleen kleiner, maar ook van marmer met prachtige ingelegde motieven. Vanaf de baby Taj heb je een mooi uitzicht op het symbool van de eeuwige liefde. Lijkt drie uur in een Indiase trein je iets te veel van het goede, dan hoop ik dat de retour vlucht van Kingfisher je over de streep trek. Agra is het zeker waard.

Lees ook:Beijk Jaipur eens vanuit de lucht
Lees ook:Het Taj Mahal wit kan nog witter
Lees ook:Een gezichtsmasker voor de Taj Mahal
Lees ook:Baby Laksmi maakt het uitstekend
Lees ook:Typische Indiase bureaucratie

4 reacties op “Retourtje Taj Mahal was nog nooit zo simpel

  1. nelly

    weet iemand , of en wanneer en hoe lang dat gaat duren, de taj mahal wordt schoongemaakt?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Devi

    Hai Nelly,

    Ik vraag me af waarom je dit wil weten. Naar mjn mening is de Taj al vrij schoon, als je de witte marmeren buitenkant bedoelt..die wordt eens in de zoveel tijd bijgehouden.

    Groeten Devi

      /   Beantwoorden  / 
  3. nelly

    Omdat dat bekend gemaakt werd dat het gebouw schoongemaakt ging worden dmv een “kleibehandeling”
    en ik van plan was om daar heen te gaan in het voorjaar 2008.
    O.a bij CNN maar een datum geven ze niet.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Devi

    Hai Nelly,

    Dat klinkt bijzonder, ik had daar geen idee van. Je bent de eerste die me dit verteld. Als ik er meer over hoor zal ik er zeker aandacht aan besteden. Dank je voor de tip..ik zal er eens achteraan gaan.

    Groeten Devi

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.