Wonderen van India, heer Bahubali

Een land wat je gezien moet hebben om echt te begrijpen wat het inhoud. India blijft verbazen en fascineren. De doorsnee toerist weet dat de Tasj Mahal een must see is als je India bezoekt, maar er is zo veel meer. Het land van een van de oudste beschavingen ter wereld heeft zo’n rijke cultuur dat je ogen en oren te kort komt. Om een beetje duidelijkheid te scheppen en misschien wat nieuwe tips aan te bieden brengt India.blog je de ‘Wonderen van India’ serie. Elke dag een ander wonder, vandaag heer Bahubali.

Het plaatsje Shravanabelagola in de deelstaat Karnataka is een van de belangrijkste plekken voor Jain gelovigen. De stad heeft twee bergen waar door de eeuwen heen verschillende monniken en andere gelovigen zijn neer gestreken om te mediteren. Tegenwoordig zijn er vele monumenten te vinden die voor deze mensen zijn opgericht. De echte trekpleister van Shravanabelagola staat op de Vindhyagiri berg. Daar staat het beeld van Bhagavan Gomateshwara Bahubali, met 17,35 meter wordt het beschouwd als het grootste monolithische stenen beeld ter wereld. Monolithische, omdat het beeld uit hetzelfde graniet bestaat als de heuvel waarop het zich bevind. Om de twaalf jaar komen Jain gelovigen uit de hele wereld bij elkaar om het Maha Masthaka Abhishekafestival te vieren. Het beeld wordt dan overgoten met melk,honing en saffraan. Om bij het beeld te komen moet je 614 trappen beklimmen. Je bevind je dat 1020 meter boven zeeniveau. Het plaatsje Shravanabelagola is te vinden op 120 km van Bangalore.

Lees ook:Wonderen van India, de Khajuraho tempels
Lees ook:Wonderen van India, Hampi
Lees ook:Speciale gids voor de religieuze bouwwerken van Agra
Lees ook:Wonderen van India het Tawang klooster
Lees ook:Vier medailles voor Nederland op Wereld Militaire Spelen

Eén reactie op “Wonderen van India, heer Bahubali

  1. vakantienieuws

    Hallo ,

    Ik ben net terug van een vakantie naar spanje. als je ooit in de buurt bent van baskenland en e houd van Fietsen dan moet je zeker de fabriek van orbea gaan bezoeken.
    Je krijgt er alle informatie van en eht zijn super fietsen. Ik heb deze tip gekregen via een kleine site vakantie nieuws
    Nu ik vond de linkop jullie site en wou jullie toch nog even bedanken .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.