Wat te doen bij een Delhi Belly

Delhi Belly, het klinkt heel gezellig maar dat is het absoluut niet. Je komt er bijna niet onderuit als je India bezoekt. Het scherpe eten, het warme weer misschien zelfs een bacterie onze westerse magen zijn er nou eenmaal niet tegen bestand. Het gevolg is zeker twee dagen van je vakantie af, omdat je niet verder dan een meter bij de wc vandaan durft te blijven. Na deze week kan ik uit eigen ervaring spreken en dat maakt het volgende lijst je met tips nog zinvoller!

* Ga naar de dokter . In Nederland zouden we niet snel voor een verkeerde maag naar de dokter rennen, maar in India herstel je lang niet zo snel op eigen kracht. Hier heb je eerder medicijnen nodig.

* Bij een echte infectie in je maag zal de dokter je een antibiotica kuur van vijf dagen voor schijven. Na twee dagen moet je hiermee eigenlijk al een verschil merken. Let wel op dat je de naam van de voor geschreven medicijnen opschrijft.  Mocht je weer een infectie op lopen, moeten er namelijk andere medicijnen voorgeschreven worden omdat je resistent bent geworden voor de eerste.

*Pas op voor uitdroging. Drink veel water met electrobion poeder erin voor het nodige zout en suiker. Dit is een belangrijke, wat bij uitdroging kom je zeker in het ziekenhuis terecht en dat zou je hele vakanie in de war schoppen.

* Het drinken van cola en appelsap werkt goed tegen maagpijn. Eet ook veel yoghurt, appels, granaatappel en rijst. Verder is het in India heel gebruikelijk om nimboopani te drinken. Dat is water met schijfjes van kleine groene limoentjes. Met gekookte rijst en toast kan je ook niet mis gaan.

*Mocht je als backpacker niet veel te besteden hebben en eigenlijk geen zin hebben om geld uit te geven aan een doktersbezoek. ( je kan het natuurlijk terug krijgen van de verzekering) Dokters hier en medicijnen zijn belachelijk goedkoop. Zelf was ik voor een consult bij een goede dokter 300 rupees kwijt, 4 euro 50. Met vier verschillende pillen erbij heb ik niet meer hoeven betalen dan tien euro. Het is het bijna niet meer waard om daar de verzekering voor lastig te vallen.

Lees ook:365 dagen feest in India
Lees ook:Einde monsoon komt in zicht
Lees ook:Imago Delhi politie heeft het zwaar te verduren
Lees ook:Even wachten………internet!
Lees ook:Illegale handel in nieren groter dan gedacht

3 reacties op “Wat te doen bij een Delhi Belly

  1. Jeanne

    Goeie tips,Dewi. Een toevoeging: je moet Cola Light drinken. Geen gewone Cola.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Devi Boerema

      Light? Oke, dat wist ik ook niet. Dank je voor de toevoeging!

      Groetjes Devi

        /   Beantwoorden  / 
  2. Annemarie

    Hallo mensen!

    Ik ben vorige week uit India terug gekomen en inderdaad….ik heb in het ziekenhuis gelegen wegens uitdroging! Dat was weer te wijten aan diarree en overgeven omdat ik heel waarschijnlijk het Noro-virus daar heb opgelopen. Als je in India in het ziekenhuis terecht komt dan ben je wel heel ziek en inderdaad; voor een diareetje ofzo ren je in Nederland niet gelijk naar de dokter maar dat is hier wel anders! Ik ben trouwens uitstekend geholpen in het ziekenhuis; het was er schoon en de doktoren zijn prima. Tuurlijk ziet het er niet uit maar daar moet je gewoon doorheen kijken! En de ziekenhuisrekening was belachelijk laag voor 1 nacht all-in (dokters, medicijnen etc), maar 25 Euro! Kom daar eens mee aanzetten in Nederland….ik heb inderdaad aan het infuus gelegen en ik voelde me binnen 3 uur al veel beter. Verder nog een anti-diarreeremmer gehad en antibiotica. In totaal 1 nacht in het ziekehuis gelegen en daarna weer verder gereisd. Ging prima, hoewel goed uitzieken beter is. Maar ja, was op rondreis met een gezelschap. Ik ben ziek geworden door het -per ongeluk- drinken van vervuild tafelwater, dus kijk a.u.b heel erg uit! Alleen verzegeld fleswater drinken. Je hoeft in India niet ziek te worden als je een beetje uitijkt. Bij mij ging het dus 2 weken goed totdat ik een foutje maakte. En geloof me; je wordt echt heel erg ziek! Ik kon niet meer lopen en had overal pijn. Ik ben het helemaal met Devi eens. Neem vooral oo ORS mee op vakantie. Ik dronk dat ook wel eens preventief als het heel erg heet was geweest.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.