Zelfs wetenschap vraag zich af waarom India slecht presteert

Het aantal medailles dat India elk jaar weer bij elkaar sprokkelt is zo bedroevend laag dat het de wetenschap zelfs bezig houdt. Kijkend naar het bevolkingsaantal van India zou het land in 2004 op zijn minst 175 medailles hebben moeten winnen. Feit blijft dat India in zijn hele Olympische carrière nog niet een vierde van dat aantal heeft verzameld. Twee ontwikkelingswetenschappers van de Duke University in de VS denken te weten waar het probleem ligt.

   

Het probleem ligt volgens Anirudh Krishna en Eric Haglund in een laag sociaal mobiliteitsniveau van mensen in India. In normale termen houdt dit in dat de groep mensen die zich actief bezig houden met sport niet snel groter wordt. Een groot deel van de bevolking weet niet wat er mogelijk is op het gebied van sport. Door slechte verbindingen tussen grote steden en van het platteland naar de stad komen niet veel  mensen in aanraking met veel verschillende sporten. Ook voor sport geldt dus mensen die meer weten ber presteren.

 Het onderzoek toonde verder aan dat het bevolkingsaantal van een land niet zo veel zegt over het aantal medailles dat er gewonnen worden. Amerika bijvoorbeeld zou naar dat aantal eigenlijk recht hebben op 43 medailles terwijl het er in Athene bijna drie keer zoveel won.

 

 

Lees ook:Het Indiase hockey; een rijk verleden , maar een onzekere toekomst
Lees ook:Moet India vrezen voor de ontwikkelingen in Pakistan?
Lees ook:Zon in India niet meer zo fel als voorheen
Lees ook:Laishram vrijgesproken, maar ziet spelen aan zich voorbij gaan
Lees ook:India op de Olympische Spelen: Usha miste het brons op een haar na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.