Vrijwilligerswerk bij Atma Mumbai

Elke ochtend staan de kinderen aan zijn deur te kloppen om hem wakker te maken. De eerste les van de dag kan niet vroeg genoeg beginnen voor ze. Hun leraar Dave Wathan (31) had zoveel enthousiasme niet verwacht toen hij zich aanmeldde als vrijwilliger bij Atma Mumbai. Voor een PR medewerker uit Londen is het platteland van Gujarat toch net even iets anders. Het enthousiasme van de kinderen en de goede sfeer van het project waar Dave bij betrokken is heeft er voor gezorgd dat hij zich snel kon aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. 

Foto: Dave en Adrienne van Atma Mumbai bespreken zijn ervaringen.

 

‘Chasing money in my daily work, I had lost the meaning of Sundays' vertelt Dave  en daarom besloot hij een break te nemen van zijn dagelijkse werk in een PR bedrijf in Engelse hoofdstad. Atma vond al heel snel een geschikt project voor de zakenman met een Indiase achtergrond. Ongeveer drie uur buiten Mumbai ligt het Nareshwadi complex, elk jaar wordt er een zomerkamp georganiseerd. Twee maanden worden  kinderen die door familieomstandigheden niet naar huis kunnen tijdens de zomervakantie vermaakt op het schoolterrein. Dave verzorgt  Engelse les, hockeyles en alle andere soorten bezigheden waar de kinderen om vragen. ‘I'm not a teacher, so I had to teach myself how to be one. The kids make it easy though they're  so eager to learn' Vooral  zijn Engelse les die ‘s ochtends begint vinden de kinderen leuk.  ‘Dave very nice teaching' prijzen ze hun leraar de hemel in.

Na de lunch om twee uur is het tijd voor activiteiten buiten het klaslokaal, het is tenslotte zomervakantie. Er wordt getekend, gesport en er worden wandelingen ondernomen naar de gigantische fruitweide die het complex rijk is. Terwijl de kinderen alle kanten op rennen om de op de grond gevallen mango's, gueaves en andere soorten exotisch fruit te zoeken, houdt Dave een oogje in het zeil.

Aan het einde van de fruitweide staat een grote Banyan boom waar de kinderen naar hartelust in kunnen klimmen. Het kind in de zakenman uit Londen komt los, ook Dave zwaait binnen enkele minuten als een Tarzan aan de lianen van de boom. Tot groot genoegen van de kinderen natuurlijk, die hem luidkeels aanmoedigen.

Dave heeft twee maanden lang Atma Mumbai geholpen door zijn tijd  in een van hun partner projecten te steken. Atma daarentegen heeft het mogelijk gemaakt dat hij een bijzondere ervaring  mee terug kan nemen naar Engeland.  

Een ervaring waarvan Dave Watan zeker weet dat het hem zal beïnvloeden in zijn dagelijks leven:'‘It's amazing how these kids can enjoy themselves with simple means. It shows me how you have to appreciate the basic things in life' Deze twee maanden zijn hem zo goed bevallen dat hij zijn werk als vrijwilliger thuis wil voortzetten. ‘Now that I know how much I enjoy it, I intend to find a similar project back in London where I can continue to work with kids'

 Wil je meer weten over de stichting Atma Mumbai en misschien zelf vrijwilligerswerk doen in Mumbai, bekijk dan een de site.

Lees ook:Bollywood voor buitenlanders
Lees ook:Boeren gedwongen land af te staan voor Tata Nano project
Lees ook:Namaste beste lezers
Lees ook:Veiligheid van het kind moet voorop staan bij snelle adoptie
Lees ook:Shaurya raket kan met gemak China bereiken

Eén reactie op “Vrijwilligerswerk bij Atma Mumbai

  1. Karin

    Dit is zo herkenbaar. Ik ben een paar jaar geleden ook naar India geweest. Ik heb daar vrijwilligerswerk gedaan op een weeshuis. Een geweldige ervaring wat ik nooit zal vergeten. Als je met het idee in je hoofd zit om zoiets te gaan doen zal ik het je zeker aanraden. Zelf ben ik met SIW geweest, een non-profit organisatie(tenminste niet zo duur als die andere organisaties) en begeleiding en hulp vanuit NL en India als dat nodig is (vond ik prettig, maar India is een veilig land om te reizen, ook als vrouw).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.