De Bombay Blush

De cocktail die ze in Vie Lounge serveren doet zijn naam eer aan. Na een paar van deze roze rakkers sta je inderdaad met een lichte kleur op de wangen te genieten van het uitzicht in een van Bombay's bekendste clubs. Niet alleen de drank in Mumbai bezorgt je een gezonde blos. In  deze stad val je van de ene verbazing in de andere. Sporters, acteurs en andere beroemdheden het loopt hier allemaal los op straat rond. Voor iemand die de meeste beroemdheden niet eens kent kan dat situaties opleveren die om te blozen zijn. 

Je hoeft hier niet lang te wonen om 's ochtends de krant open te slaan en tot ontdekking te komen dat je de meeste mensen op pagina drie al bent tegengekomen in de club om de hoek. Ik kijk allang niet meer verbaasd op als ik de reclame voorbij zie komen waarin mijn Franse vriend die van mannen houdt  gepassioneerd een vrouw versiert. Alles kan in Mumbai.

In het begin moest ik daar aan wennen, liep bijna de hele avond met een roze kleur op mijn gezicht rond. Het leverde leuke situaties op. Zo werd ik een paar weken geleden na een avond stappen met een vriendin uitgenodigd om nog wat te komen drinken bij iemand thuis. Een jongen van onze leeftijd leidde me rond in zijn prachtige appartement midden in de stad. ‘goh wat doe je zoal in het leven dat jij je deze luxe kan veroorloven', vroeg ik me hardop af. Het T-shirt dat hij droeg met de Indiase kleuren en het woord cricket was me eerlijk gezegd tot dan toe nog niet opgevallen. De rest van de avond heb ik proberen uit te leggen dat wij Nederlanders geen hol van Indiaas populairste sport snappen en al helemaal niet de namen van de sterspelers van het nationaal team kennen.

Ik ben gelukkig niet de enige die de mist in gaat met beroemdheden. Een van mijn meer ervaren vrienden uit Mumbai dacht laatst vriendelijk te zijn door een beroemde muziekcomponist te complimenteren met zijn werk. Probleem was alleen dat het nummer waar mijn vriend op doelde niet door deze man was gemaakt. De componist was zo vriendelijk om hem daar aan het einde van zijn lofzang op te wijzen.

Mensen op tv en in de film verwacht je gewoon niet dagelijks tegen te komen. In Mumbai moet je er op verdacht zijn dat elke Indiër met een te grote zonnebril een beroemdheid is. Mijn blush is na een paar maanden vervaagd, ik begin gewend te raken aan het leven hier. De enige Blush die ik nog krijg is de heerlijke cocktail in Vie.  Oké, eerlijk is eerlijk, toen ik van de week Sharukh Khan voor het eerst in het echt ontmoette was de blos even terug. Maar zoals dat bij veel beroemdheden gaat die je tegenkomt. In het echt lijken ze altijd ouder, kleiner of dikker…net echte mensen eigenlijk. Die misschien ook wel moeten blozen van een stevige cocktail.

 

 

 

Lees ook:Beijk Jaipur eens vanuit de lucht
Lees ook:Daten ze of daten ze niet?
Lees ook:Geen afscheidsfeestje, maar wel gedag zeggen
Lees ook:Geef mij maar ‘Kees’
Lees ook:Mijn eerste regenbui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.