Deze ‘kleine’ meid groeit in Mumbai

Lachend kijk ik haar aan ‘wat zei je'. Mijn Indiase vriendin herhaalt wat ze een paar tellen geleden tegen mij zei en weer moet ik lachen. Dit heeft in Nederland nog nooit iemand tegen me gezegd, stiekem geniet ik van het moment. ‘ Eindelijk ben ik een keer langer dan jou' herhaalt ze. Het is zaterdagavond en ik draag voor de verandering slippers. Door de hakken die zij draagt is ze inderdaad net iets langer dan ik ben. Al zou ik het woord lang in referentie tot mezelf nooit  gebruiken, hier in India ben ik met mijn 1.63 niet klein. Voor iemand die uit een familie komt met de gemiddelde lengte van 1.95 is het best even leuk om te hoden dat ze als ‘lang' beschouwd wordt. 

Ongeveer een maand geleden was het mijn vrienden ook al opgevallen hoe buitengewoon lang Nederlanders eigenlijk zijn. Op 30 april werd er in de club om de hoek een feestje gegeven voor de verjaardag van onze koningin. Toen mijn Indiase vrienden, niet bewust van de Nederlandse feestdag, binnen kwamen lopen vroegen ze zich meteen hardop af waarom er vanavond zo veel lange mensen rond liepen. Sinds ik in India woon heb ik me nog geen moment klein gevoeld. Sterker nog, als ik in het weekend op mijn mooie hakschoenen sta te dansen steek ik boven de meeste dames uit . Niet langer het kleintje van de groep zijn brengt nieuwe ervaringen met zich mee. Ik word niet meer zomaar aan de kant geduwd omdat ze me toch niet zien en de band die speelt kan ik zelfs van een afstandje bekijken. Ik moet zelfs kleinere vrouwen voor laten gaan zodat IK niet het uitzicht voor ze bedek.

Totdat ik deze kerst weer gewoon op mijn tenen moet staan elke keer als een familielid binnenkomt en me begroet, geniet ik van mijn lengte hier in India.

Lees ook:Geen afscheidsfeestje, maar wel gedag zeggen
Lees ook:De beste inbreker van Mumbai, de Chaviwhalla
Lees ook:Aanslagen Mumbai, persoonlijk verslag
Lees ook:Een straatkat genaamd Benji
Lees ook:Mumbai in beeld: bijzondere tempel om de hoek

Eén reactie op “Deze ‘kleine’ meid groeit in Mumbai

  1. Marina

    hihi

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.