De beste inbreker van Mumbai, de Chaviwhalla

Je went eraan, zelf merk ik dat sommige eigenaardigheden me zelfs al niet eens meer opvallen. Als ik zo nu en dan een ‘nieuwe’ Mumbaiker  tegenkom en zijn of haar verhaal aanhoor snap ik het weer. Eigenlijk is India te maf voor woorden en te bizar om te beschrijven. Indiers zijn soms te gek om los te lopen, maar dat levert gelukkig bijzondere verhalen op. In deze nieuwe rubriek wil ik je laten delen in alle gekte die ik bijna dagelijks meemaak in deze stad. Mumbai Madness..zoals we hier ook wel zeggen.

Ik ben een beetje een kluns als het om sleutels gaat. In een half jaar heb ik het gepresteerd om mijn huissleutels drie keer te verliezen. In Nederland had ik meestal wel een extra sleutel bij een vriendin om de hoek liggen, maar de eerste weken in Mumbai had ik nog niet veel vrienden die ik een sleutel kon toevertrouwen.  Dus de totale paniek brak los toen ik na een paar weken de eerste sleutel verloor. Gek genoeg reageerde iedereen die ik belde om een slaapplek te regelen heel laconiek. Om tien uur ‘s avonds gaven ze me het advies gewoon even de ‘chaviwhalla’ te bellen. Ik zag het al voor me hoe de deur  van mijn nieuwe appartement open gebroken zou moeten worden. De volgende dag zou ik natuurlijk alle kosten moeten betalen, om mijn huisbaas tevreden te houden, voor een nieuwe deur.

Veel keus had ik echter niet, na een half uurtje stond de ‘chaviwhalla’ voor mijn deur. Het sleutelmannetje was erg klein en oud. Mijn voordeur was erg zwaar en groot, hoe ging hij dit voor elkaar krijgen? Een jaar en vijf verloren sleutels verder kan ik je precies uitleggen wat een ‘chaviwhalla’ doet. Hij is niks minder dan een zeer professionele inbreker.  Elke keer als ik een sleutel verlies kost het hem ongeveer  tien minuten om mijn slot open te maken. Vol verbazing heb ik de eerste keer staan kijken hoe weinig gereedschap hij nodig had. Na afloop was er niks aan mijn slot beschadigd, laat staan de deur en kon ik mijn nieuwe sleutels weer gewoon gebruiken. Ik was blij dat ik een uurtje later gewoon in mijn eigen bed  kon stappen..maar voor het slapen gaan vergrendel ik mijn deur nu drie keer. De sleutelman heeft perfect gedemonstreerd hoe gemakkelijk het is om in te breken in India.

Lees ook:Sorry, te laat!
Lees ook:Mumbai Madness
Lees ook:Mag het iets stiller alsjeblieft
Lees ook:Geen afscheidsfeestje, maar wel gedag zeggen
Lees ook:Soms wil je het niet zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.