“Pakistan klaar voor oorlog met India”

Barack ObamaVolgens presidentskandidaat Barack Obama worden de miljoenen aan Amerkaanse steun niet gebruikt voor de strijd tegen het terrorisme in Pakistan. Obama is er van overtuigd dat de fondsen door Islamabad gebruikt worden om een oorlog tegen India voor te bereiden. Tegen de Fox News verklaarde hij dat Amerika niet genoeg betroken is bij het investeren van hun militairenhulp aan het buurland van India. Als Obama aan de macht komt wil hij meer druk op Pakistan uitoefenen zodat ze eindelijk acties ondernemen tegen het groeiende terrorisme in het land. 

De opmerking van Obama heeft echter niet voor veel ophef gezorgd.  India weet heel goed dat het politieke beleid van Pakistan niet te vertrouwen is, daarnaast zijn ze hier altijd rekening blijven houden met een aanval van het buurland. Wel leeft het idee dat het tijd is voor hardere sancties en nauwere controle van buitenaf. Pakistan heeft lang genoeg gebruik kunnen maken van Amerikaanse steun zonder verantwoording af te hoeven leggen. Van  de nieuwe Amerikaanse president, wie dat dan ook mag zijn, wordt in India meer verwacht dan Bush in Pakistan heeft bereikt.

 

Lees ook:Singh ontmoet Obama voor de eerste keer
Lees ook:Moet India vrezen voor de ontwikkelingen in Pakistan?
Lees ook:Obama wil geen Bangalore meer
Lees ook:Benazir Bhutto overlijdt op 54-jarige leeftijdt, India reageert geschokt
Lees ook:India beloofd hulp aan zwaar getroffen Bangladesh

2 reacties op ““Pakistan klaar voor oorlog met India”

  1. Hamza & Raji

    Beste Devi,
    Sinds maart weet ik dat mijn stage in India rond was en sindsdien lees ik jou artikelen. Raji en ik zijn nu ook in Mumbai, we wonen in YMCA Hotel 5 min van de centraal station. mijn nr is 9004244184, ik hoop dat je met ons contact en ons wegwijs kan maken door Mumbai.

    groeten,Raji & Hamza

      /   Beantwoorden  / 
  2. Devi

    Hallo Raji en Hamza,

    Leuk om te horen dat je mijn blog volgt! nog beter om te horen dat jullie nu hier zijn natuurlijk.

    Ik ben zelf erg druk met werk hier, dus ik kan jullie niet persoonlijk wegwijs maken…Wat ik wel kan doen is afspreken voor een koffie zodat ik in ieder geval jullie op die manier wat kan uitleggen…Je mag me ook altijd bellen natuurlijk. Mail me even op [email protected] en dan wisselen we contacten uit. Is wat veiliger.

    Groetjes Devi

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.