Varun Gandhi het zwarte schaap

Dat afkomst niet alles is bewijst Varun Gandhi. Van een telg uit de beroemde Nehru-Gandhi familie zou je toch meer verwachten dan dat Varun heeft laten zien. Jawaharlal Nehru zou zich omdraaien in zijn graf (ook al is hij volgens Hindoe tradities gecremeerd)  als hij de haatspeeches van zijn achterkleinkind zou horen.  Nehru, en Indira Gandhi hebben altijd gevochten voor een verenigd India, waar verschillende geloven naast elkaar kunnen leven. De afscheiding van Pakistan was dan ook een bijzonder pijnlijk moment in hun politieke loopbaan. Varun Feroze Gandhi zoals zijn volledige naam luidt, houdt er echter een andere kijk op na als het om Moslims gaat. Tijdens verschillende campagne rally’s voor zijn partij de BJP waar hij in het openbaar sprak deed hij zeer pijnlijke uitspraken. “Laat de Hindoes hier blijven en de rest naar Pakistan vertrekken. Dit is de hand van de lotus het zal hun kelen doorsnijden na de verkiezingen” .

Dochter van de eerste president van dit land Indira Gandhi had twee zoons. Rajiv zou zijn moeder later opvolgen als president, Sanjay groeide uit tot de mislukkeling van de twee. Toen Varun slechts een paar maanden oud was overleed zijn vader Sanjay door een vliegtuigongeval. Moeder Maneka had al geen goede band met Indira. Door Sanjay’s dood verslechterde de verhoudingen tot op een punt dat zij en haar zoon verstoten werden. De dood achtervolgt de Gandhi’s, ook Rajiv overleed vroegtijdig door een aanslag op zijn leven. Zijn vrouw Sonia en hun zoon Rahul zijn tegenwoordig het boegbeeld van de leidende Congress Party. Wrang genoeg kozen Maneka en Varun ervoor zich aan te sluiten bij de oppositiepartij BJP de eeuwige tegenhanger van de Congress Party.

Een bevriende Indiase journalist wees mij van de week op een ironisch feitje. Varun is dankzij zijn ‘hate’ speeches opgepakt en gevangen gezet in het plaatsje Etah.

Zolang je niet veroordeeld bent voor een misdaad mag je in India nog gewoon meedoen aan de verkiezingen. De aanklacht tegen Varun is dus niet genoeg om hem tegen te houden van deelname voor de BJP. Gandhi werd daarom vandaag vrijgelaten uit de gevangenis waar hij een paar weken heeft moeten doorbrengen. Laten we hopen dat hij de gebeurtenissen in Etah achter zich laat en daarmee ook de hate speeches achterwege laat.

Lees ook:Rahul de volgende Gandhi in de politiek
Lees ook:Gandhi over zonden
Lees ook:De trots van India
Lees ook:Amitabh Bachchan’s moeder Teji vandaag gecremeerd
Lees ook:Benazir Bhutto overlijdt op 54-jarige leeftijdt, India reageert geschokt

2 reacties op “Varun Gandhi het zwarte schaap

  1. Dev Persad

    Eindelijk een ware Indier (=Hindu)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Devi

    Dev,

    Ik heb getwijfeld om je reactie te verwijderen, maar ik heb besloten dat ik het zinninger vind om een antwoord te geven.

    India bestaat natuurlijk niet alleen uit Hindoes, wat dit land zo mooi maakt is alle verschillende culturen die eraan gebouwd hebben. Een Moslim wonend in India is net zo goed een Indieer.

    Groeten Devi

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.