Douane verhalen voor de vrouwelijke passagier

Vrouwen nemen de gekste dingen mee op reis. Tenminste door de ogen van een Indiase douane beambte zien sommige voor ons geheel normale vrouwenproducten er wat bizar uit. Er bestaat een aparte rij voor vrouwen die gefouilleerd moeten worden voor het betreden van een vliegtuig, maar tassen belanden allemaal op dezelfde stapel. Dus pas op wat je in je koffer of handtas stop, want hier in India weten ze absoluut niet wat ze met tampons, vibrators of epilators moeten doen!Zelf liep ik een keer door het fouilleerhokje met een tailleriem om. De vrouwen die mij moesten nakijken, barsten in lachen uit. ‘Mevrouw wat doet u riem zo hoog daar boven?’.  Wat mijn vriendinnen echter overkwam is nog vreemder, voor zowel de vrouwen die gecheckt werden als de mannelijke douanes.

Een tampon in de handtas werd er bij de grensovergang met Bangladesh uit gehaald. De douane keek mijn vriendin met een boos hoofd aan. ‘Mevrouw U dacht zo makkelijk drugs te kunnen smokkelen?’ Leg dan maar eens uit waar ze wel voor gebruikt worden.

Een andere vriendin heeft eens in de rij voor de incheckbalie voor moeten doen hoe zij haar benen scheert met een epilator, voordat het ding weer mee mocht in haar bagage. Het verhaal van mijn huisgenootje breekt echter alle records. Op weg naar Nederland had ze haar vibrator goed weg gestopt in haar koffer, maar de scanner pikt natuurlijk alles op. Omdat bij het zien van de vorm van het apparaat geen lichtje ging branden bij de mannen van de douane, werd mijn vriendin gevraagd het object uit haar koffer te halen. Toen de douane uiteindelijk de vibrator in handen had wist hij natuurlijk meteen waar het om ging. Voor een lange rij mensen riep de beste man lachend uit ‘Oja dit is wat vrouwen doen in jou land he!’ Mijn huisgenootje wilde toen wel heel snel het vliegtuig in om terug te vliegen!

Lees ook:Label shoppen op de straten van Mumbai
Lees ook:Eindelijk mijn eigen plekje
Lees ook:Dronken taxichauffeurs in India ‘Hota Hai madam’
Lees ook:De beste inbreker van Mumbai, de Chaviwhalla
Lees ook:Mumbai Madness, de gekte die we hier dagelijks meemaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.