Ik zie ze vliegen in Mumbai

Een metropool zoals Mumbai trekt dagelijks vele duizenden mensen aan. Gelukszoekers, zoals ik misschien, van binnen en buiten de stad. Iedereen wil hetzelfde, het maken in Bombay. Mijn taxichauffeur afgelopen zaterdag bijvoorbeeld zag een toekomst voor zichzelf als een action hero in een Bollywoodfilm toen hij vanuit noord India hierheen kwam. Nu bezit hij vier taxi's en verdient daar niet onaardig aan. In vergelijking met de meeste migranten doet hij het zeker niet slecht. Ik ben genoeg westerlingen tegen gekomen die na een paar maanden, een illusie en heel wat geld armer terug naar huis gingen. 

 

Het maken in een stad als Mumbai is nog niet zo gemakkelijk , zeker  niet voor een vrouw. In elke andere stad zou ik allang een plekje achter een bar gevonden hebben. In Mumbai kom ik niet verder dan de kant waar de Cosmopolitain's besteld en gedronken worden. Een vrouw achter een bar zou voor en achter de bar veel te veel opschudding veroorzaken. Mijn Australische vriendin werd tijdens een sollicitatie zonder pardon naar huis gestuurd. Vrouwen schenken geen alcohol hier en haar collega's zouden zich geen houding weten te geven met een vrouw naast zich.

Mumbai is een stad vol geld. Soms als je goed oplet en weet waar je moet kijken kan je de rupees zien vliegen. Zakenmannen, modellen, acteurs mensen die het gemaakt hebben in die industrieën hebben een goed leven hier. Ze kunnen elke avond zonder problemen in de dure clubs feesten en in nog duurdere restaurants en hotels verblijven. Ze hebben het hier gemaakt en dat laten ze maar al te duidelijk blijken door hun houding.

Gelukszoekers  zoals ik zijn blij als de huur betaald is. We zien het geld bewegen, maar zoeken nog naar een manier om het te vangen. Totdat ik mijn vangnetje gevonden heb, geniet ik hier van de goedkope ervaringen die deze stad je kan bieden. Zoals elke dag op je slippers naar buiten kunnen lopen, de Indiase cultuur opsnuiven, nieuwe mensen ontmoeten en naar bijzondere verhalen luisteren. Dat kost gelukkig niks.

Lees ook:Mumbai in top vijf duurtste steden
Lees ook:Mumbai hit-and-run hoofdstad van India
Lees ook:Een bedelaar met een goed gevulde beurs
Lees ook:Naomi Campbell loopt Mumbai Fashion Week
Lees ook:Mumbai in beeld: bijzondere tempel om de hoek

3 reacties op “Ik zie ze vliegen in Mumbai

  1. Tonny

    En geniet er maar goed van!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tonny

    Jammer dat je niet op je blog kunt schrijven,maar hopen dat je provider snel weer klaar is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tonny

    Heerlijk je bent er weer!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.