Dippen en bouncen op Sanoja danscursus

Er wordt nog te veel ‘gebounced' en te weinig ‘gedipt' . De heupen moeten losser, maar de borstkast mag juist niet bewegen. Voor een leek zijn deze aanwijzingen totaal onbegrijpelijk, maar na vijf dagen Sanoja Crash Course danslessen in Mumbai weten Roy en Natalie hier alles over.

Danslerares  Lolita Soedamah legt haar Nederlandse cursisten het vuur aan de schenen in de weinige vrije uurtjes die ze hebben. Tussen de lessen door wordt er op de hotelkamer door gedanst. De vermoeidheid is van hun gezichten af te lezen, maar beide cursisten geven niet zomaar op. Het is erg leuk om te zien hoe ze elkaar helpen als het even niet helemaal lekker loopt.

Roy en Natalie doen het uitzonderlijk goed. In minder dan een week hebben ze drie dansen afgerond en dat is iets wat Lolita nog niet eerder mee heeft gemaakt.

 De Sanoja Crash Course Bollywood dansen begon voor zowel Roy als Natalie onzeker. De aankomst in India was overweldigend. De stortvloed van danspasjes die ze de eerste dag al over zich heen kregen maakte het allemaal niet gemakkelijker. D e intense geur van Mumbai en het drukke verkeer waren ze zoals de meeste toeristen absoluut niet gewend. Daarom is het zo uitzonderlijk dat de twee het dansen zo snel oppakten. Ze hebben zich niet uit het veld laten slaan door de bizarre omgeving , maar zijn vol overgave aan de cursus begonnen. De eerste les duurt van zeven uur s' ochtends tot tien in de middag. Na een stevige lunch en wat boodschappen keren de drie Nederlanders terug naar het hotel om de lessen in detail na te lopen. Vanaf zeven moeten Roy en Natalie dan weer aan de bak tot laat in de avond.

Lolita's stem klink opgewonden als ze me een paar dagen nadat ik de cursisten voor het eerst heb ontmoet opbelt. ‘Ik bel je omdat er is iets gebeurd wat me nog nooit eerder is overkomen'. Roy en Natalie doen het zo goed dat ze in plaats van de twee afgesproken dansen een derde dans erbij leren en de week is nog niet eens voorbij. Op verzoek van Lolita ontmoet ik ze later die dag op hun hotelkamer zodat ik met eigen ogen kan zien hoe serieus ze aan de slag zijn. Natalie lijkt geïrriteerd, omdat ze het dippen nog niet onder de knie heeft. Het pasje waarbij je één been stevig afzet zodat de ander omhoog gaat is een essentieel deel van het Bollywood dansen. Roy probeert haar op te vrolijken door het met  huppelen te vergelijken. "Jonge kinderen kunnen het eerst ook niet als je ze het probeert te leren, maar na verloop van tijd doet iedereen het", legt hij uit. Een uur verder en heel wat pogingen later lijken haar pasjes inderdaad op het beroemde ‘dippen'. Omdat de cursisten drie dansen  binnen een week al onder de knie hadden, kunnen ze volgende gebruiken om de puntjes op de "i" te zetten.  Deze twee komen er duidelijk samen wel uit.

 

 

 

 

Lees ook:Echte Indiase yogales bij je thuis
Lees ook:“Je moet verdomde sterk in je schoenen staan wil je deze cursus overleven”
Lees ook:Lolita’s yogalessen populair in Nederland
Lees ook:Hrithik Roshan tekent deal bij hetzelfde management als Brad Pitt
Lees ook:Mirza wil rust na dramatisch verlies tegen Krajicek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.