Lolita’s yogalessen populair in Nederland

Yoga (#49)Al weer een tijdje terug schreef ik over Lolita Soedamah. Deze bijzondere vrouw en buiten dat goede vriendin van mij, vertelde over de inhoud van haar workshops dansen en yoga. Voor vertrek naar Nederland hoopte ze zo al wat interesses voor haar werk op te wekken bij het Nederlandse publiek. Ondertussen heeft Lolita al heel wat workshops achter de rug, een goed moment dus om te vragen wat haar ervaringen tot nu toe zijn.

De cursussen waarvoor men zich kon inschrijven waren: bollywooddans gecombineerd met yoga of alleen yogalessen.
De opkomst is erg goed tot nu toe. Ik reis door heel het land om dans/yoga workshops te geven. Het zijn voornamelijk vrouwenorganisaties die mij uitnodigen voor workshop van één of meerdere dagen. Verder ben ik uitgenodigd door dansscholen waar ik dans/expressie en yogalessen heb gegeven.
 
Bij mijn vraag waar men aan denkt als ik yoga zeg, kreeg ik steeds één antwoord:'ZWEVERIG GEDOE'. Gelukkig kon ik juist die mensen laten zien zien dat yoga alles behalve zweverig is.

Wat ik tijdens de lessen veel tegen kwam, vooral bij allochtone vrouwen was 'mishandeling'. Veel vrouwen hadden een huwelijk vol geweld achter de rug maar wisten niet hoe ze verder moesten, anderen zaten nog steeds in zo een relatie. Het is moeilijk te begrijpen dat anno 2008 er nog vrouwen worden mishandeld.

 Ben je na het lezen van Lolita's verhaal zelf benieuwd geworden naar haar workshops, neem dat contact op via [email protected]. Wees er snel bij, want over enkele weken vertrekt Lolita weer naar haar woonplaats Mumbai!

Lees ook:Echte Indiase yogales bij je thuis
Lees ook:Yoga helpt tegen overgang symptomen
Lees ook:“Je moet verdomde sterk in je schoenen staan wil je deze cursus overleven”
Lees ook:Yoga mee met Shilpa (clip)
Lees ook:Dippen en bouncen op Sanoja danscursus

Eén reactie op “Lolita’s yogalessen populair in Nederland

  1. Tonny

    mooi plaatje!
    en het zou inderdaag NIET meer mogen!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.